avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Inselaciune cf. art. 215 CP?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Inselaciune cf. art. 215 CP?

Buna ziua! In urma vanzarii unui produs prin intermediul olx.ro (tranzactie intre pers. fizice) am stabilit cu cumparatorul ca plata o va face prin ramburs si va achita curierului toate cheltuielile aferente. Cateva zile mai tarziu coletul s-a intors pe motiv ca destinatarul nu a putut fi contactat si am fost nevoit sa achit curierului toate cheltuielile. L-am recontactat, si-a cerut scuze, a motivat ca a avut nu stiu ce probleme dar ca isi doreste in continuare produsul si imi va restitui toti banii cheltuiti. De buna credinta, i-am trimis din nou coletul dar tin sa cred ca povestea se repeta pentru ca de 3 zile curierii nu reusesc sa intre in contact cu el si nici mie nu imi mai raspunde la telefon. Unde se incadreaza acest tip de comportament? Cum imi pot recupera prejudiciul cauzat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:11, 10 Martie 2017
La ce s-ar incadra: farsa, neseriozitate (nu sunt infractiuni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere ramburs de curier fara drept? Madval90 Madval90 Am si eu o intrebare la dvs daca imi permiteti. Pe data de 27.04 am trimis unui client un colet prin intermediul unei firme de curierat in urma unei ... (vezi toată discuția)
Am vrut să achit prețul unui produs primit prin curierat, dar curierul mi-a spus că e cu ramburs 0. după 8 luni mi se cer banii, trebuie să plătesc eu sau cine a greșit? Petr4567 Petr4567 Buna ziua.Pe scurt situatia: -un produs expediat prin curier cu ramburs 0,fara factura fiscala de insotire a produsului.Am primit coletul si dorind sa achit ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a achita o comanda plasata pe internet iulyu_s iulyu_s In urma cu ceva timp am avut un produs la vanzare pe un site de profil. Am fost contactat de un posibil cumparator, am negociat si i-am trimis produsul. ... (vezi toată discuția)