avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuzul de a achita o comanda plasata pe internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuzul de a achita o comanda plasata pe internet

In urma cu ceva timp am avut un produs la vanzare pe un site de profil. Am fost contactat de un posibil cumparator, am negociat si i-am trimis produsul. Dintr-o eroare personala la completarea AWB-ului am omis sa notez ca doresc ramburs o suma de bani in schimbul produsului. Curierul a preluat coletul, l-a livrat dar destinatarul desi stia ca are de achitat un ramburs nu i-a zis nimic curierului. Ulterior l-am contactat pe destinatar si am incercat sa imi recuperez contravaloarea. El m-a tratat sfidator si refuza sa imi trimita banii pe produsul pe care i l-am trimis. Doresc sa ii fac plangere la Politie in acest sens dar doresc sa cunosc unde pot incadra, daca se poate incadra penal, refuzul cumparatorului de a-mi achita produsul. Nu stiu ce sanse am sa imi recuperez paguba dar macar vreau sa il stiu umblat prin sectiile de Politie si sa ii fie invatatura.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2021
iulyu_s, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 05:59, 19 Februarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Strict referitor la încadrarea plângerii penale: nu dvs. trebuie s-o faceți, e suficient să scrieți ce s-a întâmplat și să atașați dovezile pe care le aveți - printscreen de pe site, copie după AWB și mesajele, dacă ați discutat în scris.

Nu am idee însă dacă e problemă de penal sau de civil. Mai așteptați răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colet pierdut de firma de curierat, cum imi pot recupera banii? Nyykk Nyykk Buna ziua, Acum 2 saptamani am vandut prin intermediul unui site de anunturi un produs cu plata transportului la destinatar si ramburs valoare produs 435 ... (vezi toată discuția)
Colet deteliorat de firma de curierat, cum imi pot recupera banii? Nyykk Nyykk Buna ziua, In data de 21.09.2015 am trimis prin anuntul postat pe siteul X, un colet. Cei de la curierat au pierdut AWB-ul coletului si au livrat din ... (vezi toată discuția)
Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)