In urma cu ceva timp am avut un produs la vanzare pe un site de profil. Am fost contactat de un posibil cumparator, am negociat si i-am trimis produsul. Dintr-o eroare personala la completarea AWB-ului am omis sa notez ca doresc ramburs o suma de bani in schimbul produsului. Curierul a preluat coletul, l-a livrat dar destinatarul desi stia ca are de achitat un ramburs nu i-a zis nimic curierului. Ulterior l-am contactat pe destinatar si am incercat sa imi recuperez contravaloarea. El m-a tratat sfidator si refuza sa imi trimita banii pe produsul pe care i l-am trimis. Doresc sa ii fac plangere la Politie in acest sens dar doresc sa cunosc unde pot incadra, daca se poate incadra penal, refuzul cumparatorului de a-mi achita produsul. Nu stiu ce sanse am sa imi recuperez paguba dar macar vreau sa il stiu umblat prin sectiile de Politie si sa ii fie invatatura.
Emilika40
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Strict referitor la încadrarea plângerii penale: nu dvs. trebuie s-o faceți, e suficient să scrieți ce s-a întâmplat și să atașați dovezile pe care le aveți - printscreen de pe site, copie după AWB și mesajele, dacă ați discutat în scris.
Nu am idee însă dacă e problemă de penal sau de civil. Mai așteptați răspunsuri.