avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate

Bună ziua! Am avut un contract de munca pe perioada determinata de 1 an care a expirat. Sunt însărcinată în 26 de săptămâni și vreau sa știu unde depun concediu prenatal în condițiile în care la somaj nu pot, pentru ca în cele 12 luni am avut și concediu medical. Nu pot sa duc prenatalul la casa de asigurări de sănătate? Din ce am citit în lege se poate doar ca cei de la casa de asigurări spun ca nu au avut asemenea cazuri pana acum și nu știu ce răspuns sa- mi dea. Cui sa ma adresez mai departe? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 10 Martie 2017
Cand a expirat durata c.i.m. si cand ati intrat in prenatal?
Contractul a expirat luna trecuta pe 16 februarie iar în prenatal ar trebui sa intru de la 1 aprilie 2017.
In acest caz, trebuie sa va adresati Casei de Asigurari de Sanatate.

OUG 158/2005
art.2
1) Concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, la care au dreptul asiguraţii, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, sunt:
....
c) concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate;
....

art.7
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa imi platesc din urma cartea de munca claudiav92 claudiav92 Pot sa imi platesc din urma cartea de munca? Si asi mai avea o intrebare sunt eleva la liceul cu frecventa redusa daca raman insarcinata beneficiez de prenatal (vezi toată discuția)
Calcul indemizatie concediu prenatal ramona75 ramona75 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa clarific niste nelamuriri legate de calculul indemnizatiei pentru concediul prenatal. Sunt insarcinata si saptamana ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal blareanabel blareanabel Buna ziua!Sunt insarcinata in 7 luni si ar trebui sa intru in concediu prenatal,dar la noul loc de munca am abia 4 luni jumate lucrate,la vechiul loc de munca ... (vezi toată discuția)