avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pentru copii nascuti in strainatate(UE)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pentru copii nascuti in strainatate(UE)

Buna ziua! Daca puteti sa ma ajutati, va rog... muncesc in Romania de aproximativ 2 ani,si pe data de 1 mai voi naste. Am ales insa sa nasc in Spania, in curand intru in concediu prenatal. In acest caz, certificatul de nastere fiind din alta tara, voi mai putea obtine indemnizatia de crestere a copilului? Dar alocatia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adenisa27 , utilizator 00:29, 11 Martie 2017
Indemnizatia o veti obtine in baza adeverintei cu salariile realizate in cele 12 luni anterioare nasterii copilului, adeverinta eliberata de angajtor. Certificatul de nastere este doar un alt document din dosar. Este posibil doar sa va ceara traducerea si legalizarea certificatului de nastere.
Beneficiati de indemnizatie numai daca respectati si conditiile de mai jos :
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora. (art.12 alin.1 din OUG 111/2010)

Certificatul de nastere din Spania se transcrie la autoritatile romane.
[ link extern ] /
Va multumesc frumos!
Va multumesc frumos!
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre concediu maternal dachman dachman Buna seara As vrea sa intreb daca intru in concediu prenatal la 7 luni pot sa-mi aleg locul nasteri unde vrea eu ,as vrea sa merg sa nasc in strainatate si nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului simona_deiac simona_deiac Buna ,am si eu o intrebare si totodata o nelamurire, trebuie sa nasc peste o luna,momentan sunt la sotul meu in Germania si o sa nasc aici,am muncit in ultimii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani popoviciunatalia popoviciunatalia Vreau sa nasc in strainatate, mai exact in Spania....si as vrea sa stiu, daca sotul poate in locul meu sa depuna dosarul pentru indemnizatia copilului pana la ... (vezi toată discuția)