avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... loviri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

loviri

Buna ziua. Am fost agresat verbal,si impins si dat afara dintr-un spatiu public. Eu, recunosc, am lovit persoana care m-a agresat in zona fetei. Asta s-a intimplat acum 2saptamini, iar azi, mi-a spus ca mi-a deschis dosar penal, in conditiile in care la acel moment nu a chemat politia pt vreo constatare.... Intrebare: Ma poate da in judecata fara probe de nici un fel? Si daca da, ce pot pati?
Posibil sa-si fi scos CML. Au fost martori la eveniment?
Da, dar acel martor, m.a bruscat si mi,a dat cu piciorul in spate.
Multumesc mult pt sfat si ajutor.
infractiunea e usoara si nu stim in ce conditii se poate ajunge la o condamnare.

Cea mai sigura varianta ar fi in acest moment o incercare de impacare/intelegere amiabila, adica o mediere.

Daca amiabil nu se poate, atunci vedeti ce probe are si cum puteti sa contra-probati cele spuse de el. Puteti invoca si legitima aparare ca si cauza care inlatura raspunderea penala, daca lovirile au fost incepute de cel care v-a alungat.
Multumesc pt raspuns. Pt. luni am primit o citatie si trebuie sa merg la sectia de politie, banuiesc ca pt declaratii. Am fost dat afara din biserica, paracliserul si paznicul m.au imbrincit si impins afara,,iar paznicul m.a lovit. Frustrare, nervi, furie ca paracliserul m.a blestemat, toate astea m.au facut sa ii dau una in fata paracliserului, spargindu.i buza. Daca spun toate astea politiei, se rezolva fara a ajunge la tribunal?

Alte discuții în legătură

Constituire dosar penal Bazuga1997 Bazuga1997 Buna ziua! Am varsta de 20 de ani,iar acum șapte luni am fost intr-un club,la un moment dat sa împins unu în mine iar mai apoi m-am bruscat,moment în care ... (vezi toată discuția)
E calomnie cuvintul "curva" dar nerostit? dm1.ro dm1.ro Buna seara. Sotul meu, usor coleric, a insinuat ca o anumita domnisoara de unde a lucrat, traieste cu un calugar, deci sunt iubiti. Acea domnisoara l.a dat in ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda nucusor nucusor buna seara...am si eu o intrebare..am fost agresat in fata blocului ziua in amiaza mare,am scos un certificat medico legal {5 zile} am depus si o plingere ... (vezi toată discuția)