avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... e calomnie cuvintul \"curva\" dar nerostit?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

e calomnie cuvintul "curva" dar nerostit?

Buna seara. Sotul meu, usor coleric, a insinuat ca o anumita domnisoara de unde a lucrat, traieste cu un calugar, deci sunt iubiti. Acea domnisoara l.a dat in judecata si o dauna de 500milioane vechi. Intrebarea mea este: daca ea, are c.m.legal, de unde reiese ca e virgina, dar toata lumea, cunostintele, enoriasii bisericii de unde e calugarul stiu ca sint impreuna aproape zi si noapte, merg in excursii impreuna, etc, cum poate demonstra sotul meu ca ei intretin relatii sexuale, altfel decit normal, deci ea nu e ce pare a fi? Si, oare un certificat m.legal, nu poate fi "cumparat"? Se poate cere un alt control?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:13, 29 Mai 2017
dm1.ro a scris:

cum poate demonstra sotul meu ca ei intretin relatii sexuale, altfel decit normal,

Singura proba indubitabila ar fi daca sotul ar fi fost martor ocular si ar putea pune la dispozitia instantei ceva fotografii sau video din timpul "etc".
De unde ati traas concluzia ca sunt iubiti, daca merg impreuna in excursii nu inseamna in mod neaparat ca "etc", poate are probleme cu vederea si il ajuta la mers, ii citeste seara din carti de rugaciuni, ii face de mancare, ii spala rufele cu balsam, etc., etc..
La ce va ganditi cand spuneti "altfel decat normal", la perversiuni "calugaresti" sau la altceva?
Se poate cere instantei o expertiza judiciara pentru verificarea virginitatii prietenei calugarului, aveti in vedere ca expertiza poate fi si contestata, partea adversa avand dreptul sa isi angajeze un expert parte.
In ce context a insinuat sotul ca domnisoara ar fi curva? Sau nu a rostit cuvantul curva ci doar l-a spus in gand? Poate se gandea la altcineva cand l-a rostit in gand si atunci poate scapa.

Ultima modificare: Vineri, 26 Mai 2017
cyan, moderator
Intai multumesc pt rapiditatea raspunsului. Va raspund zambind: da, poate ca il ajuta sa traverseze strada, pt ca el n-are ochi decit pt ea..,poate ii face masaj la varice, poate ca plaja unde au fost, o fi fost pe lianga o manastire si s-au rugat pt iertarea pacatelor lumii. Sau da, poate ca i-o fi citind si vreo carte....de bucate, ca atunci cind el merge la ea acasa (cu apartamentul cumparat de el, calugarul, cu banii lui care ii are din urma juramintului de "saracie de bunavoie"si luati vinerea seara din cutia milei,si sa-i alega meniul din jertfele aduse de enoriasi si duse cu masina bisericii acasa la ea. Nu sint inventii, nu sint povesti, toata lumea din biserica vede, stie dar...."sint si ei oameni maica, si fac si ei pacate ca toata lumea". De acord, fac pacate cu trupul, sint oameni tineri, dar daca sotul meu i-a surprinsipaindu-se in vesmintaria bisericii si dat afara din serviciu din aceasta cauza, daca sotul meu le-a atras atentia sa fie mai discreti, ca sint vazuti mult mult prea apropiati unul de altul si prea in vazul lumii...a fost rasplatit cu un pumn dat de acest calugar. Si nu, sotul meu nu a pronuntat cuvintul curva, dar, nervos fiind, a cam povestit ce a vazut intimplindu.se intre ei, priviri si atingeri peste limita de decenta, si mai ales de relatia calugar-enorias. Adica cum perversiuni calugaresti? Asta n-o stiu, glumesc desigur. Ma refer fireste la relatii anale, orale, manuale, care nu implica folosirea organului sexual, deci, ea raminind virgina si deci, "basma curata"...
Continui, sotul meu nu are probe si probabil nici martorii nu vor fi de partea lui. Ea aduce ca martor pe paznicul bisericii, care tocmai si-a luat o masina de citeva zeci de mii de euro (dintr-un salariu minim pe economie,cu 3 copii si nevasta casnica) si pe calugar. Banuiesc ca si ceilalti martori vor fi cumparati, iar ceilalti, nu vor sa seuna rau cu preotii din biserica..... Deci a cam ramas singur sotul meu, in fata dovezilor. Sa inteleg ca va fi bun de plataretinere, neavind dovezi?
Sa intelegem ca sotul a fost angajatul bisericii si i-a fost desfacut contractul de munca pe motiv ca le-ar fi atras atentia sa o lase mai moale :) cu harjoneala?
Ca donsoara este sau nu virgina nu prea are importanta, ea trebuie sa demonstreze ca i-a fost cauzat un prejudiciu ptr a obtine o despagubire.
Valoarea masinii, nr de copii si salariul paznicului, la fel, nu au relevanta in depunerea marturieide catre paznicul bisericii, poate a castigat omul la loto sau a facut credit la banca. Ce sa declare paznicul, daca este sau nu virginia?
In schimb sotul poate da in judecata parohia si solicita plata salariului pe perioada cuprinsa intre desfacerea contractului de munca si reintegrare.
Ultima modificare: Vineri, 26 Mai 2017
cyan, moderator
O da! Astea sint deja "s.f.-uri". Cum poate da un biet om, o biserica in judecata? Cind biserica e stat in stat? Da, aveti dreptate, nu se poate dovedi scriptic nimic, doar faptic, iar aici, nimeni nu va depune marturie in favoarea sotului, sau mai exact in favoarea realitatii, ca acel calugar, cam face legea in biserica. Si iar aveti dreptate, nici paznicul nu poate spune cum este domnisoare, din pct de vedere fizic.....dar, sigur va spune cam ce vrea calugarul despre sotul meu, care da, si-a pierdut serviciul din cauza ca a atras atentia ca se fura, si ca preotii, incluzind aici si calugarul, au copii cu maicute si cu laice, si ca aproape au 'S.R.L-izat" sfinta biserica taind si facind ce le taie capul si rasturnind toate cutumele bisericii. Sint mulye de zis, dar nu asta e subiectul, si, tocmai de aceea sotul meu nu poate da biserica in judecata, pt ca popii va aduce armata de avocati etc... E nedrept ce se intimpla, si simt ca nu va avea scapare. E nedrept ca aotul meu, care lucreaza in biserica de mai bine de 20 de ani, a "indraznit" sa spuna adevarul, a ceea ce se intimpla acolo de citiva ani incoace. E nedrept ca preotii sa-l ameninte cu moartea daca va mai spune ceva la ce se intimpla in spatele usilor imparatesti... E nedrept ca un putoi de calugar tinar, sa-i rida in nas triumfator, stiind din start ca noi vom pierde acest proces, din lipsa de probe sau martori (care evident ca nici unul nu va depune marturie "impotriva " lor). Ce e de facut?

Alte discuții în legătură

Loviri dm1.ro dm1.ro Buna ziua. Am fost agresat verbal,si impins si dat afara dintr-un spatiu public. Eu, recunosc, am lovit persoana care m-a agresat in zona fetei. Asta s-a ... (vezi toată discuția)
Preotii incotro? mariaburete mariaburete Ce ne facenm cu preotii care din ce in ce maresc taxele (bisericesti).De curand tatal meu a decedat (1 luna),si preotul din sat fara nici o jene ne cere atatia ... (vezi toată discuția)
Din punct de vedere legal e obligatorie plata contribuției la biserică? Bianca Vlasin Bianca Vlasin Bună ziua, va rog sa îmi spuneți. .....dpdv legal e obligatorie plata contributiei la biserica? Nu de alta, dar avem copil mic, cheltuieli multe, iar un ... (vezi toată discuția)