avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cand pot apela la executarea silita?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cand pot apela la executarea silita?

Buna seara! Am divortat prin intermediul notarului in anul 2013, in aprilie! Avem un copilas impreuna, asa ca am facut si o conventie! Fostul sot a inaintat o cerere catre judecatorie, solicitand diminuarea pensiei de intretinere si modificarea programului de vizitare anul trecut, la sfarsitul lui iunie. Solutia a fost aceasta: Tip solutie: Respinge cererea Solutia pe scurt: Respinge cererea, ca neîntemeiată. Ia act că pârâta înţelege să solicite cheltuielile de judecată pe cale separată. Cu apel. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 01.02.2017. Urmeaza sa se redacteze solutia! Pentru ca nu este deloc la zi cu platile, doresc de ceva vreme sa incep executarea silita, mai ales ca acum stiu clar ca lucreaza si unde. Care este cadrul legal in care pot face acest lucru? Nu mi este foarte clar daca pot incepe, caci am cam pierdut timpul si sume importante de recuperat, mai ales ca stim de timpul acela de prescriptie de 3 ani. Va rog sa ma ajutati!
La executor trebuie sa apelati cu acea conventie incheiata la notar, cu cat mai repede, cu atat mai bine.
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2017
gi-jane2, moderator
deci nu trebuie sa astept sa se redacteze solutia si eventual sa mai treaca inca 30 de zile de la redactarea solutiei, caci poate face apel?
Dvs. solicitaţi executarea silită a restanţei pe ultimii 3 ani, restul s-a prescris.
Dacă în apel reuşeşte diminuarea pensiei alimentare, îi veţi datora diferenţa de la data depunerii cererii până la zi.
Dvs aveti deja un act executoriu (conventia notariala) pe care trebuie sa o respecte de la data semnarii ei. Cum obligatia nu a fost executata de buna voie, veti apela un executor judecatoresc pt o executare silita.

Chiar daca ar fi castigat se modifica suma pt viitor (de la data introducerii actiunii), nu era deloc afectata obligatia si cuantumul ei de la data semnarii pana la data promovarii actiunii.
Apelați la un executor judecătoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata executare silita olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Am contestat in instanta o executare silita, am pierdut (\"Tip solutie: Respinge cererea Solutia pe scurt: Respinge contestaţia la executare ... (vezi toată discuția)
Penalizari pe zi de intarziere primaria bucuresti pentru obligatia de a face sorinci sorinci In anul 2018 Curtea de Apel Bucuresti da o hotarire definitiva prin care obliga Primaria Mun. Bucuresti (P.M.B) sa emita dispozitie de primar prin care sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita rami00 rami00 In noiembrie 2007 am contractat un credit de nevoi personale la Bancpost in valoare de 3600 euro din care am platit ratele pana in iunie 2011, creditul era ... (vezi toată discuția)