avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Un Cane Corso mi-a omorat catelusul, un pomeranian. Ce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Un Cane Corso mi-a omorat catelusul, un pomeranian. Ce e de facut?

Acum doua zile, un câine de talie mare - mai exact CANE Corso - mi-a atacat cățelușul, un pomeranian, fără motiv, OMORANDU-L pe loc! Am sunat la poliție, au venit la fata locului după care au mers la secție atât mama mea (care era cu cățelul afară, in lesă!) cât și proprietarul acelei bestii. Li s-au luat declarații, apoi i s-a spus mamei mele ca ceea ce s-a întâmplat nu constituie infracțiune deoarece nu este vorba de o persoana care a MURIT ci de un animal.
I s-a dat amenda 100 RON !!! 100 RON pt OMORUL UNUI CĂȚEL. Nu se poate asa ceva!!!!
Data viitoare aceasta bestie va sări la gâtul unui copil sau chiar adult..... in ce lume trăim?!?!?!
Un astfel de câine, atât de agresiv nu ar trebui cercetat și apoi luate masuri dacă acesta e comportamentul lui?! Plus ca poliția ar trebuie sa cerceteze dacă acest câine a avut botnița (nu avea!) dacă este înscris la Asociația canină si Politia Locala ca fiind câine periculos etc. NU s-a întâmplat acest lucru. O amenda de 100 RON și totul este dat uitării?! Nu poate fi real!!!
Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac! Vreau sa se faca dreptate.
Intre timp am aflat si ca acest caine nu este la primul atac.. a mai atacat si alti catelusi de talie mica si a omorat multe pisici... Banuiesc ca asa a fost invatat de acel stapan iresponsabil.... Ce ar trebui sa fac??
Cel mai recent răspuns: alesis75 , utilizator 14:55, 5 Octombrie 2018
Am fost in cursul zilei de astazi la comandantul politiei, care mi-a recomandant exact ca d-voastra sa fac o sesizare in scris pe motiv ca nu sunt de acord cu masurile luate de agentul care s-a ocupat de caz (respectiv amenda de doar 100 de lei - cand in fapt era vorba de un concurs de contraventii, pe care acel organ de politie l-a ignorat) si prin care cer verificarea animalului cat si a stapanului si motivele pentru care s-a procedat in acel fel... Problema este ca nu stiu cum sa formulez ... de unde sa incep... in temeiul carui articol fac aceasta sesizare... si mai exact cui o adresez? .... sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. multumesc.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Aveti dreptul sa dati in judecata stapanul cainelui si sa cereti daune materiale si daune morale.
Adica sa obtineti valoarea catelusului in bani si prejudiciul moral echivalent in bani pentru suferinta, etc...
Ar fi drept sa il dati in judecata pentru ca altfel nu va intelege nimic acel individ.


Trebuie sa formulez o sesizare catre politie - la recomandarea dnului comandat- prin care sa cer temeiul in baza caruia s-a dat aceasta contraventie si in care sa cer verificarea animalului cat si a concursului de contraventii care nu s-a luat in considerare. Ati putea sa ma ajutati cu formularea acestei sesizari? va multumesc
Buna seara, ati facut cererea? Daca inca mai aveti nevoie, va pot ajuta s-o formulati, macar in linii mari. Lasati o adresa de e-mail si incerc sa va trimit cit de curind.
Sunteti sigura ca era un cane corso ? Avea pedigree?
Caracteristicile unui cane corso sunt aici www.cane-corso.info : [ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
alesis75, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Catelusa mea a fost atacata de cainele altui proprietar ce pot sa fac alintutza88 alintutza88 Imi duceam catelusa Cane Corso in lesa la casa unde o tin dupa ce am luat-o cu mine intr-o excursie, iar in dreptul magazinului proprietarului cainelui, ... (vezi toată discuția)
Amenda botnita Mmitsuu Mmitsuu Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)
Cainele de companie si cainii comunitari impurero impurero Detin un caine din rasa Amstaff nu este absolut deloc agresiv. Il plimb in lesa dar fara botnita ca sunt foarte multi caini comunitari in Galati si sunt ... (vezi toată discuția)