avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Discutii juridice
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Discutii juridice

DL.118/1990 actualizat prin Legea nr.69/2015,prevede unele facilitati care se acorda persoanelor care pe criterii politice au fost obligati sa-si paraseasca domiciliul si sa se mute in alte localitati.Concret:In urma incheierii Dictatului de la Viena din aug.1940,zona de NV a Transilvaniei a fost cedata Ungariei.Pe cale de consecinta ,parintii mei care au locuit in aceste zone (jud.Salaj si Maramures)s-au mutat in alta localitate ramasa sub administratie romaneasca(in Morenu,jud.Dambovita),unde au si decedat in anii 1985,2000.Intrebare:Eu sunt nascut in Moreni pe 22 aug.1945,actual pensionar.Daca parintii mei au fost stramutati asa cum am relatat,eu pot beneficia de indemnizatie la pensie?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Legea 118/1990 cu actualizarile ulterioare crisanvasile crisanvasile Buna ziua, Parintii mei au fost stramutati in anul 1939-1940 din cauza ca actualele judete Salaj si Maramures au fost trecute sub Imperiul Ungar ... (vezi toată discuția)
Nelamurire legea 130/2020 aurelianchicheanu aurelianchicheanu Buna ziua, Am o nelamurire in legura cu o lege care a fost adoptata de cateva zile. Legea 130/2020 pentru modificarea şi completarea Decretului-lege ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii parintesti si program vizitare mfcomanescu mfcomanescu Buna ziua. Sunt divortata de 3 ani si jumatate, avand custodie exclusiva asupra copilului rezultat din casatorie si tatal avand un drept de vizitare fixat de ... (vezi toată discuția)