Sunt în posesia unei gradini de 54 de ani.O am în folosinţă în urma unei înţelegeri verbale de acum 54 de ani. Unul din cei doi fraţi(soacra mea cu fratele ei de acum 54 de ani) a renunţat la partea de casă în schimbul gradinii. Probleama este că acea casă, nu are nici acum titlu de proprietate. Întrebarea mea este, dacă, eu pot să revendic acea gradină , sâ-mi fac acte pe ea, în baza faptului că am folosit-o 54 de ani, şi dacă poate iesi din indiviziune
cred ca aveti nevoie de o consultatie juridica, cu actele in fata .
stabiliti o intrevedere in acest sens cu un avocat din orasul dvs,. care va va da lamuririle necesare.
Va propun eu o solutie... daca soacra a platit impozit pentru terenul in cauza, daca a figurat cu el la registrul agricol si fiscal si daca gaseste doi martori care sa sustina in fata instantei ca a posedat acea gradina in mod public, netulburat si sub nume de proprietar pentru cel putin 30 de ani, iar acea gradina nu a fost revendicata de nimeni, dati in judecata primaria pentru constatarea dreptului de proprietate prin uzucapiune si lasati rudele in pace. Actiunea se introduce de catre soacra (personal sau prin mandatar) la judecatoria in a carei raza teritoriala se afla terenul. Intrebati totusi la judecatorie care mai sunt taxele de timbru pentru uzucapiune (am auzit variante cu procent din valoarea imobilului sau taxa fixa de 19 RON:D - actiune in constatare). Succes!
Uzucapa
ioanavasileteodora
Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani
mcrucita
Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)