avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Somatie de plata

Dupa obtinerea emiterii de catre instanta a somatiei de plata catre debitorul meu, in baza OUG nr. 5 /2001 ce trebuie sa fac eu, in calitate de creditor? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 18:10, 15 Septembrie 2009
Prin sentinta instantei, de emitere a somatiei de plata, se stabileste si termenul in care trebuie achitata creanta...daca se depaseste acest termen, apelati la un executor judecatoresc din raza teritoriala a instantei pentru a incepe executarea silita. De verificat daca nu cumva s-a facut actiune in anulare (in 10 zile)!
Daca nu s-a facut cere in anulare dupa cele 10 zile sentinat se investeste cu formula executorie, dupa mergeti la un executor.
dupa curgerea temenului in care debitorul poate face cerere in anulare se procedeaza la legalizarea si investirea sentintei respective si apoi va adresati unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in anulare pneuros pneuros Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata Teodora Simona Teodora Simona Buna dimineata, Va rog sa ma imi spuneti care sunt pasi pe care trebuie sa ii parcurg in urm. speta: Am formulat in baza OG5 somatie de plata. am ... (vezi toată discuția)