Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie: am o matusa,sora tatalui meu,vaduva,fara copii,care are doua proprietati imobiliare,una in Pitesti si alta in Bucuresti.Pentru proprietatea din Pitesti vrea sa imi faca act de donatie. Intrebarile sunt: 1 - daca acest act mai poate fi atacat in instanta de alti mostenitori ( mai are un frate in viata,iar eu mai am un frate)
2 - dupa semnarea actului de donatie(fara clauza de intretinere),cand pot trece proprietatea pe numele meu la primarie
3 - la proprietatea din Bucuresti mai am drept de mostenitor,daca nu face niciun act special?
1) nu. daca femeia are discernamant, nu exista motiv de atac al donatiei.
2) Dupa ce intabulati, trebuie sa inscrieti imobilul pe rol la administratia financiara ca sa platiti impozit.
3) daca tatal dvs nu mai e in viata, mostenirea se va imparti in doua- o parte va posteni fratele sau si dvs cu fratele dvs veti imparti egal, cealalta jumatate.
In masa succesoarala va intra ap din buc si ce alte bunuri mai are- mobile, probabil.
1. Nu. Donatia poate fi "atacata" numai de mostenitorii rezervatari (adica parintii, sotul sau copiii donatorului). Sot nu mai are, ca e vaduva, copii ati precizat ca nu exista, iar parintii imi imaginez ca nu mai sunt in viata.
Fratii/surorile nu sunt mostenitori rezervatari.
2. Dupa semnarea contractului de donatie, notarul public transmite un duplicat al actului la Cartea Funciara pentru intabularea dreptului de proprietate pe numele dvs. Cartea Funciara va elibera o incheiere de intabulare. Operatiunea dureaza aproximativ 3 saptamani. Dupa ce primiti acea incheiere, impreuna cu un duplicat al contractului de donatie si cu documentatia cadastrala, mergeti la Primarie.
3. Nu, nu aveti. La decesul matusii, imobilul din Bucuresti va reveni in totalitate tatalui dvs.
Doar daca matusa lasa un testament unei alte persoane
Donatia
angeladiana
Buna ziua.poveste incepe asa..acum 6 ani parintii sotului meu i-au dat lui apartamentul in care locuim sub forma de donatie(sotul meu are 3 frati).intrbarea ... (vezi toată discuția)