avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trebuie facuta succesiune, dupa cine, cum trebuie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trebuie facuta succesiune, dupa cine, cum trebuie procedat?

Buna ziua.
As dori sa ma lamureasca cineva in urmatoarea speta:
Exista un potential cumparator pentru un teren intravilan (o casa demolabila+curte+gradina) intr-un sat.
Acest teren a apartinut bunicilor (bun comun) care au decedat in urma cu peste 10 ani in urma, mostenitori fiind cei doi copii.
Unul dintre cei doi copii a decedat la randul sau (parintele meu).
Eu mai am un frate.
Succesiune nu s-a facut niciodata.
Practic, mostenitori suntem: eu, fratele meu, fratele parintelui meu.
Cu totii suntem de acord sa vindem respectivul teren intravilan, numai ca nu stim ce trebuie facut.
Trebuie facuta succesiune, dupa cine, cum trebuie procedat?
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: eleodor-popescu , utilizator 22:46, 13 Martie 2017
Obligatoriu trebuie sa faceti succesiunea,daca va intelegeti o faceti amiabil, la notarul public, daca nu va intelegeti o faceti la instanta.
Nu se pune problema de "instanta",
Intrebam doar daca se face dupa BUNIC- mostenitori fiind bunica supravietuitoare la acel moment si cei 2 copii, BUNICA- mostenitori fiind cei 2 copii, PARINTELE MEU (unul din cei doi copii- decedat intre timp)-mostenitori fiind eu si fratele meu.
Se dezbat 2 mosteniri.
Prima, dupa ambii bunici (cand defunctii sunt soti, dosarele succesorale se conexeaza pt ca sunt aceleasi bunuri si aceiasi mostenitori, in speta parintele dvs si celalalt copil in viata)
A doua, dupa parintele dvs, iar mostenitori sunteti dvs si fratele, mostenind cota de 1/2.
In baza celor 2 certificatelor de mostenitor
Scuze..tastez de pe mobil.
In baza celor 2 certificate de mostenitor, dvs, fratele si unchiul vindeti.
Se poate ca eu si fratele sa renuntam la mostenire, iar unchiul sa vanda ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizație demolare Cucinela Cucinela Bună ziua ! Am primit de la bunica mea un pământ pe care este și casa bătrânească . Actele de vânzare cumpărare l-am făcut prin judecătorie ... (vezi toată discuția)
Declaratii renuntare succesiune bunici. buna ziua, am mai dezbatut ... R.A.V.E.N R.A.V.E.N Declaratii renuntare succesiune bunici. Buna ziua, am mai dezbatut aici problema cu care ma confrunt de ceva vreme. Situatia este in felul urmator: bunicii ... (vezi toată discuția)
Succesiune danielapreda danielapreda Buna ziua, Tatal meu a decedat in august 2015 iar mama in decembrie 2015. Noi suntem doi frati si am dori sa facem succesiunea. Cand a facut succesiunea ... (vezi toată discuția)