avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Deshumare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Deshumare

Buna ziua,

Vreau sa pun o intrebare care ma "bantuie" de ceva timp si nu imi da pace. Am avut un unchi care a fost bolnav cronic multi ani. A fost bolnav la pat si era in grija sotiei. L-am vizitat acum doua luni si mi-a spus ca sotia nu il mai suporta si ca ii pune otrava de sobolani in mancare ca sa scape de el si de povara ingrijirii constante. La momentul respectiv nu l-am luat in seama pentru ca am crezut ca a fost o pura exagerare, insa dupa nici o luna a murit. Nu s-a facut autopsie.

Vreau sa va intreb daca pot cere deshumarea cadavrului pentru a se verifica cu adevarat cauza mortii. M-am sfatuit cu unii prieteni si li se pare ceva absolut grotesc si de neimaginat. Pe de alta parte, constiinta nu ma lasa in pace: daca omul mi-a spus totusi adevarul?

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:19, 12 Martie 2017
Otrava de sobolani poate ucide rapid.

Incercati sa va informati cu ce ar fi putut sa fie otravit mai intai.

Va trebuie dovezi serioase pentru dezhumare.
Care a fost cauza decesului si ce varsta avea?
Multumesc pentru raspuns.

Unchiul meu a suferit de Parkinson. A avut 55 de ani cand a murit (relativ tanar). Nu am absolut nici o dovada, in afara de spusele decedatului. Nu a fost nici un alt martor prezent cand mi-a spus acest lucru. Vaduva se poarta "suspect", in sensul ca nu pare deloc afectata de deces, iar la mai putin de o saptamana de la inmormantare a si facut cererea de succesiune.

Puteti depune un denunt in care sa detaliati toata povestea.
Chiar daca era cunoscut cu boala cronica este surprinzator ca nu s-a facut autopsie avand in vedere varsta.
In accidentele rutiere unde se cunoaste cauza decesului tot se face autopsie.
Ar fi interesant de aflat care a fost cauza decesului consemnata in certificatul constatator al mortii si cine a intocmit acest certificat.
Nu cunoastem unde s-a petrecut cazul ptr ca nu s-a detaliat dar banuiesc ca este vorba despre mediul rural, nu a fost declarata moarte suspecta deoarece decesul a fost constatat de un medic "de tara" care il cunostea pe bolnav cu Parkinson si care a acceptat solicitarea sotiei decedatului de a nu face autopsia din cauza costurilor. Bineinteles nu este decat o supozitie.
Iar daca este vorba si despre o sotie "de-a doua" scenariul poate fi real sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces in strainatate ContSters109337 ContSters109337 Am un coleg care s-a \"sinucis\" (s-a spanzurat cu cearsaful) in puscarie, in Italia. am si eu cateva intrebari, desi nu stiu daca am postat corect: - ... (vezi toată discuția)
Deshumare gina_with_the_jad@yahoo.com gina_with_the_jad@yahoo.com Ma numesc Gina fostul meu sot a murit anul trecut dar fiul meu acum vrea deshumare pentru al muta in alt cimitero dar eu nu sunt de acord ce poate sa faca el ... (vezi toată discuția)
Care este legea privind eliberarea documentelor ºi a decedaþilor din spital? paulmariuspop paulmariuspop Ma poate ajuta sa imi spună cineva care este legea in baza careia se specifica felul in care se elibereaza decedatul si certificatul medical de constatare a ... (vezi toată discuția)