Vreau sa pun o intrebare care ma "bantuie" de ceva timp si nu imi da pace. Am avut un unchi care a fost bolnav cronic multi ani. A fost bolnav la pat si era in grija sotiei. L-am vizitat acum doua luni si mi-a spus ca sotia nu il mai suporta si ca ii pune otrava de sobolani in mancare ca sa scape de el si de povara ingrijirii constante. La momentul respectiv nu l-am luat in seama pentru ca am crezut ca a fost o pura exagerare, insa dupa nici o luna a murit. Nu s-a facut autopsie.
Vreau sa va intreb daca pot cere deshumarea cadavrului pentru a se verifica cu adevarat cauza mortii. M-am sfatuit cu unii prieteni si li se pare ceva absolut grotesc si de neimaginat. Pe de alta parte, constiinta nu ma lasa in pace: daca omul mi-a spus totusi adevarul?
Unchiul meu a suferit de Parkinson. A avut 55 de ani cand a murit (relativ tanar). Nu am absolut nici o dovada, in afara de spusele decedatului. Nu a fost nici un alt martor prezent cand mi-a spus acest lucru. Vaduva se poarta "suspect", in sensul ca nu pare deloc afectata de deces, iar la mai putin de o saptamana de la inmormantare a si facut cererea de succesiune.
Chiar daca era cunoscut cu boala cronica este surprinzator ca nu s-a facut autopsie avand in vedere varsta.
In accidentele rutiere unde se cunoaste cauza decesului tot se face autopsie.
Ar fi interesant de aflat care a fost cauza decesului consemnata in certificatul constatator al mortii si cine a intocmit acest certificat.
Nu cunoastem unde s-a petrecut cazul ptr ca nu s-a detaliat dar banuiesc ca este vorba despre mediul rural, nu a fost declarata moarte suspecta deoarece decesul a fost constatat de un medic "de tara" care il cunostea pe bolnav cu Parkinson si care a acceptat solicitarea sotiei decedatului de a nu face autopsia din cauza costurilor. Bineinteles nu este decat o supozitie.
Iar daca este vorba si despre o sotie "de-a doua" scenariul poate fi real sau nu.