avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prescrierea unei datorii la cotele de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prescrierea unei datorii la cotele de intretinere


Buna

In cat timp se prescrie datoria catre Asociatie si care este numarul de art. in Codul Civil, privind prescrierea datoriei.

multumesc
Termenul este de 3 ani de la data scadentei.
3 ani cu condiția să nu fi fost recunoscută expres sau tacit.
3 ani in care nu s-a platit nimic, nici macar 1 leu, timp in care restantierul nu a fost notoficat prin cabinetul vreunui avocat sau somant de catre judecatorie intr-un proces deschis si abandonat, timp in care sa nu-si fi luat vreun angajament scris de plata fata de asociatie.
Daca a participat la vreo adunare generala in calitate de proprietar in perioada scursa de la ultima scadenta, se poate presupune ca isi recunoaste si isi asuma calitatea de membru al asociatiei si implicit si obligatiile prevazute in statut si cele din lege de a-si achita cheltuielile.
Bineinteles ca este o interpretare fantezista! :)

Impunerea privilegiului imobiliar ar putea fi considerata o forma de intrerupere a termenului prescriptiei, fiind vorba despre notificare din partea unei autoritati publice, OCPI fiind institutie publica aflata in subordinea MDRAP.

Ce-i drept, nu cunosc daca OCPI instiinteaza proprietarul despre impunerea privilegiului imobiliar pus de asociatie sau asociatia notifica proprietarul.
Banuiesc ca ambele variante, asoc plus OCPi.
cyan a scris:
Ce-i drept, nu cunosc daca OCPI instiinteaza proprietarul despre impunerea privilegiului imobiliar pus de asociatie

Cu siguranta OCPI instiinteaza proprietarul despre impunerea privilegiului imobiliar. Proprietarul are chiar si un termen in care poate contesta acest privilegiu in urma instiintarii de catre OCPI.

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar, prescriptia unei datorii Ionut 81 Ionut 81 Buna searea am si eu mai multe intrebare,am un ap care este pe numele tatalui meu mama mea este copropietar tata in 2009 a decedat,la acest ap.la asociatiae ... (vezi toată discuția)
Restanță la întreținere. termen de prescripție? ciradu ciradu Bună ziua. Aș dori lămuriri privind situația următoare. Am un unchi care locuiește într-o garsonieră cf. 3, având o datorie de peste 6000 de lei la ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari - recuperare restante intretinere M. Gradinaru M. Gradinaru Unul dintre soti, coproprietar al unui apartament, a decedat. Sotul supravietuitor a acumulat restante foarte mari la intretinere ~ 30000 lei, fiind obligat ... (vezi toată discuția)