avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vinde pamant fara succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vinde pamant fara succesiune?

Buna seara scuze de deranj ,poate vinde bunica mea pamantul de la casa dupa moartea bunicului ,fara a avea facuta succesiunea (fiind pe numele strabunicilor )si fara cei doi copii ai sai (tatal meu si matusa )la notar .Va rog sa ma ajutati deoarece cineva ne-a spus ca a cumparat de la ea un hectar de pamant cu acte la notar se poate
Cel mai recent răspuns: oanamate , utilizator 17:19, 13 Martie 2017
Daca terenul provine de la parintii bunicii, bunicul nu are nici un drept.
Terenul este bunul propriu al bunicii.
Poate vinde fara a dezbate succesiunea dupa sot si fara prezenta tatalui dvs si a matusii.
Dar trebuie dezbatuta succesiunea dupa strabunici. Daca adezbatut-o deja, poate vinde fara nici o problema
In masura in care bunul despre care vorbiti (acel hectar de teren) a fost dobandit numai de bunica dvs. (mosternire/donatie de la parinti) aceasta putea dispune de el singura.
Daca insa bunul face parte din bunurile comune, acel act poate fi atacat cat timp bunica dvs. nu a fost si nu este singurl mostenitor al acelui bun in intregimea lui.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Succesiune directa bunic -> nepot leoberti leoberti Buna ziua. \"Detin\" un teren al carui proprietar este bunicul meu (decedat). As dori sa il trec direct pe numele meu fara a-l mai trece pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)