avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Definitia expresiei \"introducere pe piata\"
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Definitia expresiei "introducere pe piata"

Buna ziua.

Asa cum reiese din titlul postului , as dori sa stiu la ce se refera sintagma "introducere pe piata" in urmatorul articol de lege:

" Introducerea pe piata a produselor X care nu respecta prevederile prezentei legi este interzisa. Producatorii si importatorii de produse X notifica ministerul Y cu privire la orice astfel de produs pe care intentioneaza sa il introduca in piata "

"Introducerea pe piata" se refera doar la comercializare sau are o plaja mai larga de intelesuri ?
Cu alte cuvinte daca eu am un produs X, dar nu il comercializez , nu il voi comercializa, nu are pret afisat ci il ofer gratis membrilor unui club privat cu circuit inchis, acesta se interpeteaza ca si produs introdus in piata sau nu ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:21, 13 Martie 2017
Comercializare in interes public.
Va multumesc.

Deci cu alte cuvinte sa inteleg ca, atata timp cat eu nu vand acest produs ci il ofer gratuit membrilor clubului , produsul nu trebuie sa se supuna prevederilor legii ?
Tin sa precizez ca nu vorbim de un club fizic (o incinta ) ci despre un club privat online cu membri platitori de taxa de membru lunara/anuala .

Cu respect.
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2017
avas76, utilizator
Este impropriu spus comercializare, mai degraba "utilizare" in interes public.
Prin comercializare se intelege vanzarea bunului, produsele pot produce consecinte asupra vietii, din acest motiv unele trebuie sa respecte anumite cerinte de siguranta.
Depinde si despre ce fel de produs este vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicitate falsa, inducere in eroare ContSters61319 ContSters61319 Buna ziua, Am urmatoarea speta: 1. X si Y sunt doua firme concurente care comercializeaza aceeasi gama de produs insa de la producatori diferiti; 2. ... (vezi toată discuția)
Legalitatea calitatii de "unic distribuitor" mioaram mioaram am intrat de curand in afaceri si ma lovesc deja imposibilitatea de a ma aproviziona de la anumiti producatori, pentru ca, exista deja un "unic distribuitor" ... (vezi toată discuția)
Promotie 2+1 gratis veselie veselie Va rog sa-mi spuneti care este baza legala pentru promotia 2+1 gratis (cumperi 3 produse si platesti doar 2). Din cauza vanzarilor foarte scazute, suntem ... (vezi toată discuția)