avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Indemnizatie de dispozitiv
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Indemnizatie de dispozitiv

Cine beneficiaza de aceasta indemnizatie?Exemplu la o institutie publica locala s-a dat dispozitie ca beneficiaza doar functionarii publici,de un spor de 25% la salariul de baza ,cei contractuali nu.Stie cineva cui se da aceasta indemnizatie si de ce nu se aplica la contractuali?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:08, 14 Martie 2017
Nu exista cadru legal pentru acordarea acestui spor pentru personalul din administratia publica locala... majoritatea primariilor care l-au acordat l-au dat inapoi in urma deciziilor Curtii de Conturi, desi sunt cateva care au castigat acest spor in instanta.
Exista o Decizie a Curtii Constitutionale 794/2016,mai multe Hotarari ale instantelor ,ultima la Focsani,doar Curtea de Conturi nu e stat in stat.
Asa este. Deciziile CC sunt obligatoriu de aplicat. Din pacate multi refuza acest lucru. In definitiv nu vad cum se poate ajunge la o salarizare unica pe tara din moment ce unii iau spor de dispozitiv, de confidentialitate ori de secret de serviciu, iar altii nu. Din moment ce ne desfasuram activitatea in aceleasi conditii care e explicatia logica nu inteleg. In timp ce unii isi iau salariul marit, altii trebuie sa se impace cu ideea ca e bine ca au de lucru pe bani putini. E anormal, dar cine sa studieze acest fapt?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin 32/2010 - aplicarea legii 330/2009 Kyandra Kyandra As vrea sa solicit pareri in legatura cu modul de aplicare a acestor doua acte normative... Ordinul 32/2010 prevede ca in ian 2010 se vor plati doar acele ... (vezi toată discuția)
Salariu consilier principal andreidorin andreidorin va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la salariu;am terminat facultatea in 2011, in 2012 am trecut pe studii superioare functia de consilier asistent ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi mirceamonac mirceamonac In anul 2012 CC constata faptul la UAT comunas-a acordat spor de dispozitiv 25% nelegal. Decizia Curtii a fost contestata. Tribunalul SM respinge actiunea in ... (vezi toată discuția)