avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ordin 32/2010 - aplicarea legii 330/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ordin 32/2010 - aplicarea legii 330/2009

As vrea sa solicit pareri in legatura cu modul de aplicare a acestor doua acte normative... Ordinul 32/2010 prevede ca in ian 2010 se vor plati doar acele sporuri acordate prin lege sau hg, nu prin ccm. Ce se intampla, in aceste conditii, cu sporul de dispozitiv, acordat in baza OMAI, sau cu sporul de fidelitate/confidentialitate, acordate peste tot in administratie in baza ccm (aceste doua sporuri sunt expres prevazute in subsolurile anexelor la lege ca fiind incluse in salariu de baza in administratia publica locala de la 01.01.2010)??? In conditiile acestui ordin, salariul in ian. 2010 urmeaza a fi micsorat, prin incetarea platii acestor sporuri. Oare ce se intampla cu cei care au obtinut plata acestor sporuri prin decizie judecatoreasca (cum ar fi sporul de confidentialitate acordat magistratilor), care nu este nici lege, nici hg. Daca ei vor continua sa le primeasca, iar cei care le au stabilite prin ccm nu, pare o situatie clara de discriminare.
Consider ca prin acest ordin se incalca decizia CC prin care s-a declarat constitutionalitatea legii 330/2009 cu conditia sa se pastreze veniturile salariale brute din dec. 2009.
Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 22:18, 18 Ianuarie 2010
Buna ziua!
Decizia CC are un numar? Daca se incalca aceasta decizie parerea mea este ca va deveni ilegal Ordinul 32/2010!!
Sa mai vedem!=D>
Decizia Curtii Constitutionale nr. 1415/2009#-o
In decembrie nu s-au platit diminuate...?Legea 330 spune ca nu pot depasi sporurile cumulate 30%..Cum le-or impaca?
CURTEA CONSTITUTIONALA
In numele legii
DECIDE:
Constata ca Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice este constitutionala in masura in care prevederile art. 41 alin. (2) lit. e) din lege, criticate prin obiectia de neconstitutionalitate, nu se refera la cazurile in care Legea fundamentala admite in mod expres cumulul de functii.
Definitiva si general obligatorie.


Nu vad nimic in dispozitiv de conditia
sa se pastreze veniturile salariale brute din dec. 2009.
...si numai ceea ce e in dispozitiv conteaza.
Este adevarat, vorbirea despre pastrarea venitului salarial brut se face in partea din decizie care prezinta punctul de vedere al Curtii referitor la fiecare exceptie de neconstitutionalitate, nu in dispozitiv. Asta inseamna ca.... deja toti stim ce inseamna#-o
In decembrie salariile s-au platit normal, dupa vechea legislatie; abia acum, in ianuarie, se face "curatenie", iar noi suntem cu mainile legate!!!
Voluntariat o sa scrie pe noi:):):)

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Goguvoinicu Goguvoinicu BUNA ZIUA! Am o întrebare: orele suplimentare ( la politia comunitara de ex.) se platesc în 2010? (vezi toată discuția)
Se aplica sau nu legea 330/2009 de la 1 ianuarie? bora_alexx bora_alexx ce credeti se aplica sau nu legea salarizarii unice de la 1 ianuarie? chiar daca aceasta a fost promulgata si nu are efect retroactiv ne poate afecta in un fel ... (vezi toată discuția)
Sporuri pentru inspector protectie civila de la primarii dan tiperciuc dan tiperciuc un inspector de specialitate poate primi spor pentru conditii periculoase sau pentru interventie daca participa la interventii de stingere a incendiilor (prin ... (vezi toată discuția)