avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... sporuri pentru inspector protectie civila de la ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

sporuri pentru inspector protectie civila de la primarii

un inspector de specialitate poate primi spor pentru conditii periculoase sau pentru interventie daca participa la interventii de stingere a incendiilor (prin fisa postului este obligat a conduce actiunile de interventie, instruire,control)
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:09, 23 Februarie 2010
Doar daca exista legislatie in vigoare care sa prevada aceste sporuri (legea 330/2009 a avut grija sa abroge cam toate legile/HG/OG care prevedeau acordarea de diverse sporuri); eventual, puteti incerca negocierea in cadrul CCM-ului aplicabil institutiei acordarea unui asemenea spor, cu incadrarea in procentul de 30% prevazut de legea 330.
Din cate stiu io, in anul 2010 nu e voie sa se faca asemenea CCM.... :)
e...ce spune guvernul Boc e una, ce facem si noi cum putem e alta!!:D se merge pe legea protectiei muncii si se prevede acoperirea unor cheltuieli pentru asigurarea sanatatii si securitatii muncii, in cuantum fix, cu mentiunea ca acestea nu reprezinta element salarial (cred ca art. 55 din Codul Fiscal), nici nu se considera drepturi castigate...
Asta ar fi doar o varianta.
Exista sporul pentru conditii periculoase si/sau vatamatoare, de 15%, prevazut chiar de lg. 330/2009, dar pentru el trebuie regulament aprobat de Ministerul de Finante si de Ministerul Muncii...insa am inteles ca acesta nu s-ar aplica in 2010?
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
Kyandra, moderator
Hmm...greu de spus.... atatea legi pline de sange, ca nici nu mai stii ce sa aplici si ce nu. Una peste alta, io am avut cinstea si onoarea, cand am fost la instructaj cu salarizarea, sa intreb ceva din decizia CC nr. 1415/2009, si sa-mi zica directoarea de la Agentia de Prestatii Sociale( sigur...fct public imbracat in coaja de portocala) " Las-o dreacului de decizie, aia e egala cu zero, noi tre sa aplicam legea, nu deciziile" :O
Urmatoarea intrebare a fost ' d-l. prefect, e si el de acord cu aceasta afirmatie?"
si ala zice senin " Da.... " :stunned:
Hm...de aia zice Mircea Badea (si bine zice): "Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul!"#-o
Si cand te gandesti ca directorii de la AJPS trebuie sa ne dea viza pe salarii (Doamne feri' cum ne-or da-o sau cand!!).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin 32/2010 - aplicarea legii 330/2009 Kyandra Kyandra As vrea sa solicit pareri in legatura cu modul de aplicare a acestor doua acte normative... Ordinul 32/2010 prevede ca in ian 2010 se vor plati doar acele ... (vezi toată discuția)
Salariul unui secretar de unitate administrativ teritoriala camelia david camelia david este normal ca un secretar de comuna cat II sa in in mana un salar de 1336 lei??? cum se face ca acest salar nu e cel din decembrie, care a fost de 2200 lei??? ... (vezi toată discuția)
Spor fidelitate inclus in salariul de baza IORDANA IORDANA Anterior aplicarii Legii 330/2009, angajatii unei institutii publice locale, conform prevederilor CCM, au beneficiat de spor fidelitate \"care constituie baza ... (vezi toată discuția)