avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... ORE SUPLIMENTARE
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

ORE SUPLIMENTARE

BUNA ZIUA!
Am o întrebare: orele suplimentare ( la politia comunitara de ex.) se platesc în 2010?
Curtea Constitutionala a retinut, in cadrul deciziei nr. 1415/2009, ca nici nu poate fi vorba sa nu se plateasca....
"7. Cu privire la posibila excludere de la plată a orelor suplimentare pentru anul 2010, Curtea urmează să reţină că pentru întreg personalul bugetar devin aplicabile prevederile titlului III - Timpul de muncă şi timpul de odihnă din Codul muncii. Prin urmare, orele suplimentare trebuie să fie plătite în cursul anului 2010. Curtea reţine că atât timp cât este în vigoare, Codul muncii trebuie respectat şi în mediul public, nu doar în cel privat, eventuale derogări în această materie neputându-se face, indiferent dacă partea interesată aparţine domeniului public sau privat." :)
Mda...insa ce conteaza in deciziile CC este "dispozitivul", nu expunerea de motive... Pe cale de consecinta, legea 330/2009 a fost promulgata, a intrat in vigoare si...surpriza::: ce scrie in ea (art. 30 alin7)?? Ca articolul privind plata orelor suplimentare (19) nu se aplica in 2010...
Exista discutii cum ca suma primita in dec. 2009 pentru orele suplimentare se va acorda ca si compensatie, pe parcursul anului 2010...insa nimeni nu stie sa explice cum o sa se motiveze plata aceluiasi nr. de ore suplimentare in fiecare luna...
:D
Si atunci, instrumentele de motivare, ce sens mai au? ca sa umple pur si simplu niste pagini cu ceva? Legea a fost declarata ca fiind constitutionala in ansamblul ei, diverse articole, pot si cercetate separat in vederea stabilirii constitutionalitatii, nu? Sau nu? :)
Buna dimineata!
Pâna la urma este cineva (dintr-o institutie care are politie comunitara in subordine) care plateste la slariu pe ianuarie orele suplimentare?
Un raspuns argumentat!
mihaicalinescu2005 a scris:

Si atunci, instrumentele de motivare, ce sens mai au? ca sa umple pur si simplu niste pagini cu ceva? Legea a fost declarata ca fiind constitutionala in ansamblul ei, diverse articole, pot si cercetate separat in vederea stabilirii constitutionalitatii, nu? Sau nu? :)

Asta arata cat de originala este justitia in Romania. Cum se explica altfel art. 30(7) din legea 330/2009? Cum se explica sintagma "pastrarea veniturilor brute din decembrie 2009" folosita in motivatia deciziei CC cand, prin Ordinul 32/2010 si OUG 1/2010 se precizeaza ca se acorda compensatii tranzitorii doar pentru acele sporuri salariale platite in dec. 2009 stabilite prin legi/HG si care nu mai exista in legea 330/2009, fara a se tine cont de celelalte sporuri stabilite prin ccm-uri, care pur si simplui dispar??
"Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!!"

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare baiesan baiesan de ce nu se plateste sporul de 100% pentru munca prestata in zilele de sambata,duminica si in zilele lucrate de sarbatori legale pentru functionarii publici ... (vezi toată discuția)
Ordin 32/2010 - aplicarea legii 330/2009 Kyandra Kyandra As vrea sa solicit pareri in legatura cu modul de aplicare a acestor doua acte normative... Ordinul 32/2010 prevede ca in ian 2010 se vor plati doar acele ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius se pot plati ore suplimentare in conditia in care timpul lucrat nu se poate compensa cu timp liber? va rog sa precizati si actu normativ (vezi toată discuția)