avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezoluțiune contact de întreținere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezoluțiune contact de întreținere

Bună ziua! În anul 2009 între mama și bunica a fost încheiat un contract de întreținere cu clauză de uzufruct viager.In 2014 mama a decedat iar eu am moștenit nuda proprietate a imobilului.Mi-am respectat obligațiile contractuale, dar bunica, influențată de sora mamei, a cerut in instanță evacuarea mea, a câștigat, am plecat din imobil împreună cu familia, iar acum a deschis proces în care cere rezoluțiunea contractului.Intrebarea mea este; îmi pot recupera investițiile (dat fiind că în acel imobil au fost doar investițiile mele și ale mamei) în cazul în care voi pierde acest proces? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:56, 13 Martie 2017
Dreptul de a recupera investițiile îl aveți dar va trebui dovedit.
Aveti un drept de creanta, in ceea ce priveste investitiile, drept care sustinut de mijloace de proba.

Asadar, in instanta dumneavoastra veti solicita constatarea unui drept de creanta, reprezentat de aportul dumneavoastra, la sporirea valorii de circulatie a bunului, prin efectuarea de acte de conservare.

Aportul financiar al dumneavoastra trebuie demonstrat.

Una dintre principalele obligatii pe care le aveati era sa ii lasati bunicii casa in folosinta deplina.
Care e temeiul pentru care se cere desfiintarea contractului? Ce sper sa obtina, ati incercat sa le explicati legal ca avantajele pot fi inferioare unei negocieri? Poate ajungeti la un acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nuda proprietate si uzufruct viager ingerultau ingerultau eu sunt cu nuda proprietate intro casa si un batran este cu uzufruct in aceasi casa care in trecut a fost a lui si mia dato mie cu drept de nuda propietate si ... (vezi toată discuția)
Probleme uzufruct mihaelamoldovan mihaelamoldovan Buna ziua.Am cumparat casa de la fratele meu,cu contract de vanzare-cumparare dar am luat-o pe mama ,care locuia in casa, cu uzufruct viager.Acum mama vrea sa ... (vezi toată discuția)
Sesizare iccj cotoilauraligia cotoilauraligia Bună dimineața! Revin cu o întrebare. În 2009 între mama și bunica a intervenit un contract de întreținere cu clauză de uzufruct viager(bunica).În ... (vezi toată discuția)