avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, as dori sa ma lamuriti intr-o problema:este vorba despre un apartament dezbatut in succesiune de mine si fratele meu si sotia supravietuitoare a tatalui meu. Mentionez ca atat noi doi , cat si sotia tatalui meu am cerut in instanta sa primim acest apartament in natura, cu obligativitatea de a plati o sulta catre sotia tatalui meu. Intrebarea este daca aceasta sulta se poate plati esalonat????
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 11:14, 17 Martie 2017
Doar dacă va înțelegeți se poate plati eșalonat.
Exista posibilitatea de a plati esalonat sulta, sa se precizeze modalitatea de plata in actul de partaj voluntar.
Buna ziua,
Inteleg ca s-a ajuns LA INSTANTA! Daca in instanta s-a solicitat plata esalonat a sultei si instanta a admis-o atunci DA se poate plati esalonat.
In caz contrar doar cu acordul celei ce urmeaza a primi sulta!
Depinde de ce se solicita, ce se admite, care e situatia locativa a partilor, putere financiara etc.
Da s-a ajuns in instanta! Ceea ce ma intereseaza este daca exista vreun temei legal, prin care sotia tatalui meu poate solicita plata sultei esalonat intrucat poate invoca pensia mica! Eu nu sunt de acord cu plata esalonata!

Alte discuții în legătură

Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii nefis nefis buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul in care sotia a decedat si terenul si casa a ramas a sotului si a celor 2 copii.Copii vor sa vanda ... (vezi toată discuția)