avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum procedez? - pasaport fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum procedez? - pasaport fara acordul tatalui

Sunt divorțată și am un copil de 10 ani tatăl refuza sa dea semnătura pentru a face pașaport copilului. În acest caz Cum procedez?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:38, 13 Martie 2017
Când aţi divorţat? Dacă aveţi sentinţă de divorţ înainte de 2011, nu aveţi nevoie de semnătura lui. Dacă aveţi autoritate părintească comună şi el refuză acordul fără un motiv anume, cereţi suplinirea semnăturii în instanţa de judecată.Trebuie să aveţi dovezi că el refuză şi să arătaţi că deplasarea peste graniţă este în interesul superior al copilului.
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2017
Martonze, utilizator
depinde care sunt motivele pentru care refuza sa va faca pasaport, Daca sunt intemeiate sau nu.
Se poate rezolva prin instanta problema.
Dreptul la pasaport constituie un drept personal si nici statul nu are dreptul de a se opune.

Depinde la ce va trebuie pasaport ca de obtinut aveti sanse sa il obtineti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea tarii cu minorul Dorisanna Dorisanna Buna.Recent am terminat procesul de divort, care a fost unul lung si anevoios.Cu fostul sot nu am ramas in relatii de prietenie si mereu incearca sa imi puna ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine dreptul de a scoate copilul din tara fara acordul mamei, pentru a-l duce in vizita la bunici? mindpw mindpw Buna ziua, Sunt divortat si am un copil cu fosta sotie. Custodia este comuna. Parintii mei locuiesc in afara tarii, pe teritoriul Uniunii Europene. Doresc ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un baietel de 8 ani caruia ii detin custodia ... AdeliMari AdeliMari Bună ziua , am un baietel de 8 ani caruia ii detin custodia exclusiva , tatal lui natural este inchis din motive foarte urate . Eu sunt recasatorita , iar ... (vezi toată discuția)