avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calorifer ultimul etaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calorifer ultimul etaj

Buna ziua.Stau in apartament cu 3 camere la ultimul etaj.Toate caloriferele sunt contorizate.Bloc reabilitat.Asociatia de propietari a luat hoatararea ca toti proprietarii de la ultimul etaj sa plateasca in sistem pausal pentru caloriferele din baie si bucatarie.Mentionez ca cele 2 calorifere la tin mai mult inchisedin ratiuni de economie si datorita temperaturii decente din apartament.Este legala aceasta hotarare luata fara acordul propietarilor din aceste apartamente?.Care ar fi solutia legala pentru a nu mai plati pausal?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 00:35, 17 Martie 2017
Era de tip vechi din tabla gen fagure fara aerisitor, nu se incalzea bine si nici nu il puteam aerisi, l-am inlocuit cu unul din otel de 600x600 si nu i-am mai pus repartitorul ptr ca se plateste la pausal.
Pe mine ma intereseaza si temeiul ptr a nu monta repartitor pe el din moment ce ceilati proprietari de la etaje inferioare nu au calorifere in baie. Este o chestie cu compensarea caldurii dar nu stiu pe unde sa dau de ea.
Modul de calcul al caldurii este stabilit de ANRSC prin Ordinul 233/2004 (modificat ulteriror prin Ordinul 255/2006) si prin Ordinul 343/2010.

Nicaieri in aceste oridine nu se prevede calcul mixt (repartitoare + pausal) ci sau una sau alta.
Pentru apartamentele defavorizate se aplica coeficienti de corectie a consumului.
Carturarul a scris:

Pentru apartamentele defavorizate se aplica coeficienti de corectie a consumului.

Unde se regaseste modul de calcul si cum se face practic cand exista repartitor pe caloriferul din baie?
Coeficientii de corectie banuiesc ca se foloseau pe vremea cand nu existau repartitoare.
Din discutia cu as.locatari,s-a ajuns la concluzia ca "asta este" si ca toti de la ultimul etaj platesc desi nu am fost prezent in ziua cand s-a luat decizia cu pricina si nici nu mi s-a comunicat in scris.Inca nu am reusit sa aflu temeiul legal,cu alte cuvinte consum sau nu,trebuie sa platesc.Problema este ca s-a luat aceasta decizie dupa 4 ani de cand platesc pe baza de repartitoare.
@cyan

Coeficientii de corectie se aplica de catre firmele de repartitoare la stabilirea valorii cu care se inmulteste indicatia repartitorului pentru a obtine numarul de unitati consumate.

In absenta repartitoarelor corectia se face in faza de proiectare a instalatiei, apartamentele defavorizate avand caloriferele mai mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj ... cyan cyan Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj si parter. Cum la sfarsitul anului 2023 va expira termenul limita pentru montarea ... (vezi toată discuția)
Repartitoarele de caldura lauriana74 lauriana74 cum se poate renunta la repartitoarele de caldura montate in apartament? dupa renuntare, cum se va face plata caldurii? contorizat? (vezi toată discuția)
Repartitoarele si ce poate pati romanul corect ... cecilia11 cecilia11 Buna Ziua, Locuiesc intr-un bloc in care toate apartamentele sunt proprietate personala. In urma cu 5 ani s-au montat repartitoare de caldura pe toate ... (vezi toată discuția)