avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Trecerea din teren extravilan in teren intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Trecerea din teren extravilan in teren intravilan

Buna ziua, am si eu o problema legata de trecerea unui teren extravilan in teren intravilan , Precizez faptul ca pe terenul extravilan care se doreste a fi trecut in intravilan este deja construita casa avand utilitatile necesare. Zona de teren extravilan este in apropierea zonei de teren intravilan, insa nu este cuprinsa in zona de PUG a localitatii.
Intrebarea mea este daca se poate face PUZ pentru trecerea din extra in intra daca pe teren este construita deja casa si care sunt pasii care trebuie urmati. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2017
MariaAna2211, utilizator
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 02:48, 23 Martie 2017
Buna ziua!

Casa cum a fost construita? Are autorizatie de constructie in extravilan?

Da , autorizatia este pe extravilan pentru" anexa la exploatatie agricola" , insa s-a construit casa de locuit. Parter +Mansarda . Datorita faptului ca acest teren extravilan pe care se afla casa este situat chiar la limita cu ultimul teren intravilan stabilit prin PUG in 2011 de catre Primaria Orasului casa are toate utilitatile necesare.Mai mult casa este construita pe o suprafata de 1473 mp teren extravilan din care 300 mp s-a scos din circuitul agricol si a fost trecut in " curtii constructii" asa apare si in CF (1173mp -teren extravilan iar 300 mp "curti constructii)-practic cei 300 mp sunt impartiti astfel : 119 mp are amprenta casei si 181 mp in fata casei pana la gard. De aceea as dori o parere pentru aplicarea Puz-ului. si care ar fi pasii .
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2017
MariaAna2211, utilizator
shanty a scris:

Buna ziua!

Casa cum a fost construita? Are autorizatie de constructie in extravilan?



M-ati putea ajuta cu o parere, daca va rog frumos? Multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Este o situatie usor ciudata....teoretic anexele agricole sunt constructii usoare, care pt fi demontate la nevoie. In acelasi timp, incadrarea de "curti - constructii" da posibilitatea unei constructii....nu stiu daca prin PUG sunt stabilite clar tipurile de constructii permise pe aceasta zona.
In opinia mea ar fi nevoie de un PUZ, dar cel mai bine ati discuta la Primarie....PUZ-ul se face pt o zona mai mare, nu doar pt 1500 mp, prin urmare ar trebui sa aflati si ce planuri au proprietarii din vecinatate - daca sunt sau nu de acord sa modifice incadrarea terenurilor.

Numai de bine!
N.M.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,daca detin 2000 mp teren extravilan agricol,pot obtine autorizatie de constructie?multumesc (vezi toată discuția)
De la teren extravilan la intravilan - posibil? cristian_myx cristian_myx a]m o jumatate de hectar de pamant agricol si vreau sa construiesc o casa peste drum de pamantul acesta este o muara si acolo se afla in curte si 2 case in ... (vezi toată discuția)
Este posibila transformarea unui teren extravilan intr-unul intravilan? ale15 ale15 Buna. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta. Bunica mea detine un teren la tara (12ari), la iesirea din sat. Acesta nu este intabulat, dar are ... (vezi toată discuția)