avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu ingrijire copil

ma poate lamuri si pe mine cineva?cum adica se considera conc. ingr. copil vechime in munca?
adica se ia in considerare la pensie,sau se considera ca si timp efectiv lucrat si ar fi ca si cand as putea-de exp.- sa pot beneficia apoi de somaj?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 23:42, 14 Septembrie 2009
Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta - art.18 alin.7 din OUG nr.148/2005.

Perioada CIC se ia in calcul la stabilirea stagiului de cotizare pentru pensie.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pentru indemnizatia de somaj se ia perioada de 12 luni inainte de intrarea in CCC.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
daca inainte de CIC ati avut contract de munca 12 luni (dezi ati fost asigurat pentru somaj) atunci, da, puteti primi somaj dupa terminarea CIC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil-vechime in munca cocuta1973 cocuta1973 Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)?? (vezi toată discuția)
Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
C.i.c.-vechime la somaj? mozagabriele mozagabriele Buna ziua ! Am doua nelamuriri: 1. Perioada de c.i.c. se ia in considerare ca vechime la somaj? Pina la data de 12.05.2009, cind mi-a expirat preavizul, am ... (vezi toată discuția)