avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere romanesc
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere romanesc

Buna ziua, am o fetita de 8 luni de zile pe care am nascut-o in BELGIA iar intre timp am venit cu ea in tara. La momentul nasteri eu eram in proces de divort cu fostul sot iar fata tin sa mentionez ca nu este a lui...
Acum sunt in Romania, iar pana in prezent nu am reusit sa ii fac certificatul de nastere..
Am castigat divortul, si m-ar interesa daca ma puteti indruma cum ar trebui sa procedez si daca se poate ca fata sa o trec pe numele concubinului actual. Tin sa precizez ca fata are ca si act de identitate, doar CERTIFICATUL DE NASTERE DIN BELGIA in model INTERNATIONAL.
Astept un raspuns si poate o solutie din partea dmv.
Va multumesc abticipat
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:23, 14 Martie 2017
Sper sa nu te induc in eroare, insa din cate stiu, daca ai certificatul de nestere emis de autoritatile din Belgia, primul lucru este sa iti traduci acel act la un traducator autorizat, dupa care sa mergi la Primaria de pe raza de domiciliu, mai exact la Stare Civila avand asupra ta actul de identitate al tau si al concubinului, precum si traducerea si originalul certificatului de nastere pentru ati inregistra fetita, ulterior a i se elibera un certificat de nastere romanesc.
Cristina.criss a scris:

Am castigat divortul, si m-ar interesa daca ma puteti indruma cum ar trebui sa procedez si daca se poate ca fata sa o trec pe numele concubinului actual. Tin sa precizez ca fata are ca si act de identitate, doar CERTIFICATUL DE NASTERE DIN BELGIA in model INTERNATIONAL.

Fetita va avea pe certificatul de nastere romanesc numele sotului, doar prin proces puteti schimba asta.
Pe forum sunt mai multe subiecte pe care va recomand sa le cititi ca sa intelegeti cum se poate rezolva problema dvs., va pun doua link-uri:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...

Puteti cauta si dvs. in casuta Cautare in forum (in drepata sus) cu cuvintele-cheie tagada paternitate.

In legatura cu certificatul de nastere romanesc mergeti la Starea civila de la locul de domiciliu si intrebati, fiind divortata e mai bine sa culegeti informatiile de la sursa. Aveti ce e mai important - certificatul de nastere belgian al fetitei. V-ar mai trebui certificatul de casatorie (e copil nascut in timpul casatoriei, nu erati inca divortati), act de identitate al tatalui... de aceea zic ca ar fi bine sa mergeti sa discutati direct cu un functionar de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu imi pot recunoaște copilul in belgia ca cetățean belgian si roman... Roty87 Roty87 Buna seara, Stie cineva de ce nu imi pot recunoaște fetița in Belgia eu avand dubla nationalitate română-belgiană fara ca concubina mea sa se duca in ... (vezi toată discuția)
Concubinajul imi da dreptul sa imi fac carte de identitate dupa concubin ionicab ionicab pot sa imi fac carte de identitate dupa concubin daca stam cu chirie in belgia ?va rog mult cine ma poate ajuta si pe mine ? (vezi toată discuția)
Cum.pot face certificat romanesc copilului nascut un uk daca parintii nu au acelasi nume Ancamat Ancamat Am o situatia mai complicata in ceea ce priveste certificatul romanesc al copilului. Am inregistrat nasterea copilului in UK cu buletinul nereactualizat in ... (vezi toată discuția)