avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament cu lucruri ale unor proprietari ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament cu lucruri ale unor proprietari executati silit

Buna seara,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie in dorinta de a cumpara un apartament:

Proprietarii initiali au fost executati silit ptr datorii la banca. O alta persoana a cumparat apartamentul si le-a stins datoriile. Aceasta persoana este investitor si a lasat vechii proprietari sa mai stea acolo pana reuseste sa vanda apartamentul chiar daca termenul de eliberare a imobilului trecuse.

La insitentele mele, casa s-a eliberat de mobila, fostii proprietari parasind imobilul, insa in locuinta a ramas o ladita cu cateva lucruri marunte in ea (ex: carti).

As vrea si eu sa stiu din punct de vedere legal fiindca proprietarul actual mi-a spus sa fac ce vreau cu ladita fostilor proprietari ca el nu mai are timp sa o mute ca e prea ocupat (apartamentul fiind dobandit la momentul respectiv prin mostenire de catre cei care au fost executati silit).

Am depus actele la notar si in 3 zile va trebui sa achit integral suma ptr apartament, in afara de aceea ladita actele de vanzare sunt in regula iar in contract mi s-a spus ca casa va fi eliberata de sarcini si de orice altceva la data plati pretului integral.

Ce implicare juridica ar avea daca arunc ladita cu diverse chestii, eu neavand posibilitatea sa iau legatura cu fostii proprietari?

Va rog a-mi da raspunsuri numai daca sunteti in cunostinta de cauza si nu pareri cu presupusul.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 00:53, 14 Martie 2017
Buna seara!

Nu este o opinie profesionala si nici baza pe legislatie, dar nici nu as incadra-o la "dat cu presupusul" :)))

Am achizitionat acum cativa ani un apartament direct de la proprietari. Au mai stat in el vreo 3 luni de la semnarea finala a contractului (in care scria ca mi-l lasa liber de sarcini si alte cele), dar cand am luat cheile bucataria avea mobila, frigider, aragaz, plus dormitorul cu de toate, masina de spalat... (rable toate, dar functionale). Au spus ca vine cineva sa le ia in cateva zile. Le-am mai tinut vreo saptamana, n-a mai venit nimeni, le-am aruncat. Nu scria in contract cum ca as fi cumparat apartament cu ceva in el, nu mi-am batut capul cu bunurile lor. Daca lor nu le-a pasat suficient de mult incat sa le ia cu ei....eu de ce m-as fi apucat sa le bibilesc? Acum ma gandesc...poate le-a fost lene sa le coboare 3 etaje pe scari si au lasat debarasatul in seama mea ..... Oricum, au trecut ceva ani si nu a venit nimeni sa ma intrebe unde e halatul.... :)

Acum...depinde.....poate ladita nu era cu carti, ci cu bijuteri si lingouri de aur... :hm: ....atunci se schimba un pic lucrurile ...:D :D :D

Numai de bine!
N.M.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. rog un pic de ajutor. am cumpărat un apartament. ... Alx1000 Alx1000 Bună seara. Rog un pic de ajutor. Am cumpărat un apartament. Fostul chirias ( fără contract, a plătit totul în numele proprietarului) și-a lăsat după ... (vezi toată discuția)
Rau platnic la intretinere vali_fl64 vali_fl64 Am cumparat un apartament in anul 2007 cu acte in regula iar in 2011 am aflat ca fostii proprietari sunt cercetati intr-un dosar de delapidare . S-a pus ... (vezi toată discuția)
Debarasare mobila si lucruri ramase de la fostul proprietar Seb O Seb O Buna ziua, Am cumparat un apartament si prin contract proprietarul a avut la dispozitie un termen de 45 zile pentru a il elibera de bunuri mobile. Cele 45 ... (vezi toată discuția)