avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... rau platnic la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

rau platnic la intretinere

Am cumparat un apartament in anul 2007 cu acte in regula iar in 2011 am aflat ca fostii proprietari sunt cercetati intr-un dosar de delapidare . S-a pus sechestru asigurator pe apartament si acum 2 saptamani am fost citata intr-un proces ca nu mi-am achitat intretinerea desi eu nu am locuit acolo niciodata. Mentionez faptul ca in apartament au stat fostii proprietari , dar si-au platit toate restantele pentru care exista chitante. Ce pot face in acest caz ptr ca la procesul care a avut loc pe 11 aprilie , asociatia de proprietari nu a venit si s-a amanat ptr a fi citata cu mentiuni
Cel mai recent răspuns: vali_fl64 , utilizator 09:15, 27 Aprilie 2012
sunt mai multe variante, nu stiu exact care e situatia la Dvs : puteti chema in garantie pe cei care au locuit acolo, puteti ridica exceptia lipsei calitatii procesuale pasive (daca nu mai e pe numele Dvs apartamentul)
Chiar daca un proprietar al unui apartament nu locuieste acolo, este obligat sa plateasca cheltuielile comune (spre exemplu intretinerea curateniei pe scara). Faceti dovada in instanta ca sunteti la zi cu plata datoriilor fata de asociatia de proprietari, dovada o puteti face prin depunerea chitantelor de plata sau prin obtinerea de la asociatia de proprietari a unei adeverinte in acest sens.
In situatia in care proprietarul de fapt al apartamentului sunteti dvs,ex proprietarii,chiar daca au continuat sa locuiasca in fapt in apartament nu mai detin calitatea de proprietari asupra acestuia respectiv,acesta nu poate face obiectul unui sechestru pentru faptele comise de ex-proprietari
Dovada platii la zi a obligatiilor de intretinere o faceti cu copie dupa chitantele de plata a cotelor lunare de intretinere
vali_fl64 a scris:

Am cumparat un apartament in anul 2007 cu acte in regula iar in 2011 am aflat ca fostii proprietari sunt cercetati intr-un dosar de delapidare . S-a pus sechestru asigurator pe apartament si acum 2 saptamani am fost citata intr-un proces ca nu mi-am achitat intretinerea desi eu nu am locuit acolo niciodata.

In 2011 ati aflat de delapidare, dar dosarul era mai vechi, era de dinainte de vanzarea-cumpararea apartamentului? Poate l-ati cumparat fara a verifica sarcinile apartamentului!
Cine a pus sechestru pe apartament?
Cine a intentat actiunea in instanta pentru neplata intretinerii?
Chiar daca nu ati locuit in apartament, ca proprietar sunteti obliga prin legea 230/2007 sa achitati debitele catre asociatie, toate costurile repartizate pe cota indiviza, pe numar de persoane, consumuri, fonduri, reparatii...

Expunerea dvs. ridica anumite semne de intrebare.
Daca sunteti proprietar nu se poate pune sechestru pe bunul al carui proprietar sunteti dvs. daca altcineva a savarsit o infractiune.

Alte discuții în legătură

Ma poate da in judecata daca nu am facut succesiunea? simo2012 simo2012 am avut o mare problema..mama mea a murit anul acesta , casa este pe numele ei ..nu am facut succesiunea ..la intretinere sa acumulat datorii , vor sa ma dea ... (vezi toată discuția)
Restanta fostului proprietar - cine plateste? lordmrm lordmrm Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! In luna nov07 am cumparat un ap. Am stabilit in contract ca termen de eliberare 15 dec 2007, cu mentiunea. in contractul ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii fostului proprietar PetronelaIlie PetronelaIlie Buna ziua, Am cumparat un apartament, si de la 1 iulie 2014 locuiesc in el. Fostul proprietar are datorii pe 2 lunii la intretinere, si ma tot minte ca vine ... (vezi toată discuția)