In urma decesului tatalui meu si dezbaterii mostenirii (finalizate), pe masina parintilor am ramas 3 proprietari: mama, eu si fratele meu.
Masina nu a mai folosita de mai bine de un an si nu mai are RCA valabil.
Mama ar dori sa vanda masina, dar cumparatorul i-a spus ca nu se poate daca nu are asigurare. Agentul de asigurari i-a spus ca nu se poate face RCA daca sunt mai multi proprietari (interesant ca pana acum s-a putut, cand erau doi: ea si tata). Dar acum cu 3 proprietari agentul n-a mai vrut sa incheie polita RCA. :)
Unde este adevarul? Intr-adevar e nevoie de asigurare pentru a face contractul de vanzare-cumparare? Daca da, cum ar trebui procedat, cum se face asigurarea daca sunt 3 proprietari?
Asigurarea se incheie pe numele cumparatorului "in vederea inmatricularii", in baza contractului de vanzare-cumparare incheiat intre proprietari si cumparator.
Din punct de vedere juridic, da, autoturismul a fost bun comun al ambilor parinti. In realitate insa, intotdeauna doar unul dintre soti figureaza in actele masinii.
In general cam asta e problema celor de la RAR, de la Politie, de la Asigurari etc...sa fie un singur proprietar pe acel autoturism. Nu vor sa isi bata capul cu actele de dobandire si calculul cotelor.
Nu vreau sa ma pronunt asupra obligativitatii politei de asigurare la vanzarea unui autoturism. Din cate stiu nu e o conditie obligatorie.
Ce ati putea face dvs...ca iar se ajunge la un singur proprietar.
Dvs si fratele sa ii donati mamei cotele din autoturism, astfel incat mama sa isi intregeasca dreptul si sa fie unicul proprietar. Iar ulterior sa vanda.
Rca
cristianx004
de curand am cumparat o masina sh ....daca o inmatriculez pe numele meu trebuie sa ii fac alt rca?acesta este valabil pana la sfarsitul anului....rca nu se ... (vezi toată discuția)