avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... de ce sunt obligata sa prezint certificatul casatorie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

de ce sunt obligata sa prezint certificatul casatorie la ambasada Romana?

BUNA ZIUA! SUNT ROMANCA DAR DE 13 ANI TRAIESC DOAR IN ITALIA CU DOMICILIUL STABIL IN ITALIA ,SOTUL MEU E ITALIAN.SPECIFIC NU MAI AM BULETIN ROMANESC SI NICI CASA IN ROMANIA,PASAPORT EXPIRAT.INTREBAREA MEA ESTE ;DE CE TREBUIE SA PREZINT LA AMBASADA ROMANIEI CERTIFICATUL DE CASATOIE CU UN ITALIAN (CASATORIA CIVILA IN ITALIA)DACA EU IN 3 SEPTEMBRIE 2018 VOI AVEA CITADINANTA ITALIANA?DE LA AMBASADA ROMANA IN ITALIA AM FOST INFORMATA CA IN CAZUL IN CARE SUNT NEVOITA SA PLEC IN ROMANIA (EX.PENTRU DECESUL MAMEI MELE)VOI FI OBLIGATA SA RAMAN IN TARA SI NU VOI AVEA DREPTUL SA MA INTORC IN ITALIA!(DACA NU PREZINT CERTIFICATUL CASATORIE SI NU AM INCA CITADINANZA ITALIANA)SPECIFIC ;NU E CASATORIE CU SEPARAZIA DE BUNURI ,IAR IN CAZ DE DIVORT VOI FACE DIVORTUL ,IN ITALIA ,CU LEGEA ITALIANA . VA MULTUMESC CU RESPECT ,BOGHICI CAMELIA
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 13:43, 14 Martie 2017
Scumpâ Doamnâ,

Nu trebuie sâ vâ tetanizati intelectual, pozitia ambasadei române de la Roma este tipic: contractual care cautâ spagâ!
Ei nu cautâ sâ vâ ofere o solutie, jocul lor este jocul spaimei, nu ai fâcut din timp cele necesare pt a avea situatia clarâ, acum esti la mâna noastrâ si cum esti un/o român/câ cu domiciliu în strâinâtate, ai (a priori) €, deci treci întâi prin furcile caudine ale coruptiei române.
Trebuie sâ stiti câ nimeni nu poate popri fizic pe nimeni oriunde ar fi în UE atât timp cât persoana are un domiciliu si o autorizatie de rezidentâ într-un stat al UE!
Deci, dacâ vreti sâ vâ deplasati în Rominia, deplasati-vâ cu actele italiene, chiar dacâ nu aveti cetâtenia încâ!
Aveti un codice fiscale, aveti un certificat Anagrafe de la primârie?
Al doilea subiect pe care îl evocati este recunoasterea de câtre statul român a conditiei dvs de cetâteancâ românâ cu domiciliu în strâinâtate si câsâtoritâ cu un italian.
Presupun câ ati luat numele sotului sau câ ati optat pt un nume compus româno-italian sau italo-român.
Cazul este larg dezbâtut pe site.
Aveti nevoie de aceastâ recunoastere pt a putea beneficia de mosteniri în Ro, de drepturi civice (pensie inclus), etc... .
Ambasada românâ nu vâ poate ajuta, deci nu înteleg de ce ei cer certificatul de câsâtorie, nu au nici o autoritate, nici o competentâ juridicâ în schimbârile privitoare la starea civilâ.
Trebuie introdusâ o actiune în justitie în Ro în vederea acestei recunoasteri de schimbare de stare civilâ (nume si câsâtorie), pe lângâ tribunalul ultimului domiciliu (pasaportul expirat vâ va servi de probâ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria in italia YoanaOL YoanaOL buna ziua eu m-am casatorin civil in italia si nu am inregistrat casatoria la ambasada romaniei.Deja au trecut mai mult de 6 luni. Pot sa merg sa imi traduc ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie in italia Mirelar Mirelar Buna! Sunt casatorita de putin timp cu un cetatean italian si la casatoria civila fiecare a ramas cu numele lui de familie . Intrebarea mea este : Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Legislația muncii în italia. mă pot reangaja cu forme legale dacă nu mai locuiesc la adresa din buletinul italian? Cornell M Cornell M Am locuit in Italia unde am obtinut rezidenta si apoi mi-am facut si buletin Italian pe acea adresa care este valabil pana in anul 2021,momentan sunt definitv ... (vezi toată discuția)