avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Nu vreau sa fiu arestat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Nu vreau sa fiu arestat

Pe scurt, am spart un site.M-am oferit sa ii ajut pe oameni sa il repare cu conditia sa imi trimita niste bani. A zis ca mai bine ne intalnim si vorbim.Sunt de acord.

Intrebarea mea e : pot crea impreuna cu un avocat un document (intelegere, contract sau cum s-o numi in termeni de specialitate ) prin care cel care semneaza (administratorul siteului) sa fie de acord sa nu ma reclame la politie? Intreb in prealabil sa stiu daca se poate.

Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:38, 28 Martie 2017
Exact.Doar ca exista si termenul de 'grey hat hacker' - cel care nu actioneaza cu o permisiune prealabila dar care totodata nu aduce nici un prejudiciu.Aici e problema. pot primit un raspuns, va rog? :)

Da, am solicitat bani DAR DOAR SUB FORMA DE ANGAJARE si dupa ce ne vedem fata in fata.El a fost de acord.Nu mint cu nimic.Nu am de ce.Sunt anonim aici.

Multumesc anticipat.
Depinde de ce vrea "partea adversa" poate fi santaj, acces ilegal la un sistem informatic sau poate nu depune plangere.
Parerea mea este ca ati vazut prea multe filme americane unde hakerul bun este scos de dupa gratii sa ajute autoritatile sa salveze omenirea de virusul cel rau!
Cred ca veti ajunge sa incheiati un acord de asistenta cu avocatul si unul de recunoastere a vinovatiei cu procurorul ptr a va scurta perioada in care nu veti acces la taste.
tgeorgescu a scris:

Cristi097 se vrea hacker etic (spargatori care gasesc vulnerabilitati si in loc sa faca rau anunta proprietarul legitim). Un amanunt esential este ca hackerii etici actioneaza doar cu permisiune prealabila din partea proprietarului sau, uneori, in seriviciul interesului public (de ex. ca jurnalisti), desi si acest lucru este problematic.

Da, daca a fost savarsita infractiunea atrage raspunderea penala.
Daca nu va fac plangere penala este alegerea si dreptul lor intrucat infractiunea a fost savarsita daca ati accesat fara drept un sistem informatic.

Faptul ca nu ati produs niciun prejudiciu este un aspect care doar atenueaza raspunderea penala.
Legea din SUA este diferita fara de legea romana.
mie-mi pute a santaj. daca ati vazut ca au probleme de securitate informationala, puteati doar sa ii atentionati sa isi rezolve problema si atat, nu sa le cereti si bani.

Alte discuții în legătură

Santaj informatic/date furate/imi cere bani DoruD DoruD Buna ziua Am primit un mail (in folderul Spam) de la un individ care sustine ca a instalat un malware pe un site pentru adulti , ca eu am accesat situl si el ... (vezi toată discuția)
Securitate BX BX Draga redactie, securitatea unui forum nu se bazaeaza pe nivelul de complexitate a parolei utilizatorilor. Utilizatorii care tin la contul lor vor ... (vezi toată discuția)