Eu primesc zilnic mesaje ca asta si nici nu le bag in seama. Nu am patit nimic.
sandu.53 a scris:
Acum cateva zile am primit un e-mail in limba engleza prin care un hacker ma anunta ca mi-a spart contul de e-mail si mi-a plasat un sistem de urmarire permanenta,copiind toate contactele,informatiile din calculator si site-urile accesate.Imi cerea sa trimit prin sistemul de platii Bitcoin suma de 893 de euro in 48 de ore altfel ar fi destainui tuturor contactelor mele de e-mail informatii despre site-uri deochiate pe care le-as accesa ,poze compromitatoare(nu are cum)etc....ca dovada am recunoscut in text una din parolele mele utilizate pe calculator fara a fi sigur ca e cea de la e-mail....sigur am gresit accesind cine stie ce site candva si la care pesemne am dat ceva informatii,dar acum nu-mi aduc aminte....nu am dat importanta acestui mesaj dar dupa cateva zile s-a repetat cerundu-mi din nou aceiasi suma in.48 de ore altfel amenintand ca va transmite informatii defaimatoare la toti prietenii,rudele etc....Nu stiu cat de serioasa este treaba,repet mesajul e in engleza,iar calculatorul este cel de la locul de munca.As anunta politia dar nu stiu daca se va rezolva ceva!Stie cineva vreo situatie similara si eventual cum ar trebui procedat!Oricum nu am de gand sa fac platii asa cum imi cere!