In urma unui eveniment recent mi s-a retinut carnetul de conducere pentru ca, aparent, nu am dat prioritate pentru pieton angajat.
Nu intru in detalii, dar am fost asa de revoltat de nedreptatea care mi s-a facut, ca nu am vrut sa semnez PV. La vreo 10 zile mi-a sosit in posta PV-ul, si cu stupoare am aflat cat de miseii sunt unii agenti de politie.
Pe PV scria "conducatorul auto este singur in masina", desi masina era plina - eu si inca patru colegi. Si ceva mai jos s-a scris "oamenii refuza sa ne fie martori".
Clar se ajunge la proces, dar as dori sa primesc ceva sfaturi despre cum sa atac aceasta minciuna. Este suficienta declaratia martorilor? Toti colegii din masina sunt revoltati si vor sa se prezinte ca martori la proces.
Se pot folosi si alte tehnici? idei? Orice sugestie este binevenita!
un proces verbal care nu a fost semnat de catre contravenient, nu este valabil fara a exista un martor care sa confirme acest lucru si sa semneze pv, asadar, se poate contesta pt. ca are vicii de intocmire
FaCeti contestatie impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.
Verificati daca nu sunt intrunite cauzele de nulitate a procesului verbal prevazute in art 16 din OG 2/2001 -actualizata.
Cred ca in speta sunt pertinente observaţiile facute de Curtea Constituţionala in Decizia nr. 5/15-ianuarie-2002 privitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art.19 alin.2 din Legea nr.32/1968 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor, preluate de art.19 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor. Prin aceastã decizie Curtea Constituţionalã, constatând constituţionalitatea acestui text a arãtat cã art. 19 alin 1 din OG nr. 2/2001 prevede suficiente garanţii care să împiedice încheierea abuzivă a procesului-verbal fără participarea contravenientului şi cã această posibilitate (incheierea PV in lipsa) poate sã intervinã numai dacă nu există altă soluţie pentru constatarea contravenţiei săvârşite.
"Cand dreptatea cuiva nu este evidenta,sigur ca nu are dreptate"-"Ubi ius incertum,ibi ius nullum"
Formulati plangere impotriva procesului verbal de contraventie ,daca mai sunteti in termen,la judecatoria pe raza careia a avut loc contraventia.Aratati in starea de fapt modul in care s-au desfasurat faptele si ca agentul facut mentiuni nereale in procesul verbal..O astfel de plangere trebuie dovedita cu acte si martori.Verificati,astfel cum a aratat si d-na avocat ,daca exista si motive de nulitate a procesului verbal,in baza textului de lege invocat de d-sa
anca_zse,care va este suportul legal la afirmatia un proces verbal care nu a fost semnat de catre contravenient nu este valabil fara a exista un martorquot].
Va rog sa comunicati baza legala in care sustineti afirmatia pentru a putea solicita instantei de judecata sa anuleze in bloc toate PV incheiate de politia rutiera pe timpul noptii ,cand soferul contravenient se afla in imposibilitatea sa consimta semnarea PV ,afara este noapte si ploua si nu este persoana care sa semneze ca si martor la evenimentele care au condus la incheierea PV