avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme cu un proces verbal (PV)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme cu un proces verbal (PV)

Buna seara,

In urma unui eveniment recent mi s-a retinut carnetul de conducere pentru ca, aparent, nu am dat prioritate pentru pieton angajat.
Nu intru in detalii, dar am fost asa de revoltat de nedreptatea care mi s-a facut, ca nu am vrut sa semnez PV. La vreo 10 zile mi-a sosit in posta PV-ul, si cu stupoare am aflat cat de miseii sunt unii agenti de politie.
Pe PV scria "conducatorul auto este singur in masina", desi masina era plina - eu si inca patru colegi. Si ceva mai jos s-a scris "oamenii refuza sa ne fie martori".
Clar se ajunge la proces, dar as dori sa primesc ceva sfaturi despre cum sa atac aceasta minciuna. Este suficienta declaratia martorilor? Toti colegii din masina sunt revoltati si vor sa se prezinte ca martori la proces.
Se pot folosi si alte tehnici? idei? Orice sugestie este binevenita!

Multumesc foarte mult!

Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
ioni69, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:27, 16 Septembrie 2009
ioni69
intrebrile dvs initiale chiar au fost interesante,dar ultima...a pus capac.
Adica dupa ce te intitulezi contravenient cu PV,acum mai aveti pretentia unei judecati la foc rapid cand instantele nu lucreaza de 1 luna si urmea
za greva pe 5 ,alegerile pe 22.
Concret am avut in 2006 o speta ,PV pentru depasire de viteza pentru respectivul tronson.Contestatia s-a intocmit rapid ,a fost inregistrata in termen legal,dar cand a venit randul autoritatii emitente a PV sa se prezinte si sa prezinte probele,am constatat cat de bune sunt farmaciile ca sa te poti aproviziona cu antidepresive.
Bineinteles ca am castigat speta,mentionez ca hotararea a fost pronuntata in februarie 2009,atentie 2006-2009,autoritatea a fost obligata sa restituie c/v amenzii,ocazie cu care am constatat din nou,rapiditatea cu care statul iti infuleca banii si cat de mult ii tremura mainile cand trebuie sa restituie.
Durata judecatii nu poate fi apreciata, mai ales in conjunctura actuala cand mii de cauze se prafuesc si eventual dupa prezidentiale vor beneficia de reluarea judecatii.
Sincer ,efortul pentru sustinerea unei astfel de spete nu se justifica raportat la c/v amenda,dar daca amorul ,principiul dreptatii si adevarului,interesul pentru a dovedi incompetenta ,netemeinicia si nelegalitatea PV ,avand in vedere ca partenerul este autoritatea politiei rutiere,procedurile sunt extraordinar de greoaie,
nu se gasesc probele video ,nu sunt comunicate actele de la autoritatea emitenta,mai survine si o vacanta ,per total singurul castig este eventual detinerea unei hotarari definitive si irevocabile care dispune anularea PV incheiat de catre SPR .
Daca va hotarati la optiunea constestatiei,apelati la avocat care atat in plengere cat si in pledoarie ii revine obligatia delicata sa determine instanta sa ia act de dicrepantele si nerealitatea aspectelor mentionate cu rea credinta in PV
Succes si reveniti cu amanunte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope uzate + noxe peste limita admisa antonyc antonyc Buna ziua. Ieri am fost oprit de politie impreuna cu cei de la RAR pentru o verificare de rutina ,dupa verificari am fost amendat pentru ca masina are 2 ... (vezi toată discuția)
Exista șanse de anulare a pv dacă de pe el lipsesc semnătura mea și semnătura unui martor, iar rubrica "alte mențiuni" este necompletată? Danyhass Danyhass Exista șanse de anulare a procesului verbal daca lipsește semnătura mea,necompletarea rubricii \"alte mențiuni\" și lipsa semnăturii unui martor? (vezi toată discuția)
Oprirea interzisa - amenda la alegere demonel demonel tocmai am patito si eu in seara asta. am oprit in dreptul indicatorului oprirea interzisa, circa un minut, fara sa opresc motorul, masina era semnalizata, nu ... (vezi toată discuția)