Ma intereseaza ce obligatii fiscale fata de Statul roman are un roman care locuieste intr-o tara din UE peste 8 luni pe an si lucreaza cu contract legal de munca acolo?
Aveti domiciliul stabilit în strâinâtate? Dacâ da, nu aveti nici o datorie vis-à vis de fiscul român.
Ca fiscul român sâ poatâ emite o pretentie ar trebui sâ poatâ dovedi câ, cu toate câ aveti domiciliul în Olanda, ati locuit în Ro cel putin 6 luni + 1 zi pe anul respectiv.
Este vorba despre mama mea,care locuieste si lucreaza cu contract permanent in Navarra Spania si vine acasa,in Romania,doar 2-3 saptamani pe an.Multumesc!
Râspunsul este nu, dar mama dvs trebuie sâ pâstreze min 5 ani probele de venire în Ro pe timp de numai 2-3 sâptâmâni.
Mama dvs locuieste si are un contract de muncâ cu fise de platâ spaniole deci proba de rezindentâ în Spania este usor de fâcut, cea de prezentâ deasemenea (în cazul câ un "prieten" o denuntâ)!
Dacâ însâ dvs locuiti în Ro si primiti bani de la mama dvs sunteti obligat sâ-i declarati.
Alocatie europeana ii
bea1980
Imi cer scuze pentru plagierea titlului,am citit un alt mesaj si vroiam cateva lamuriri;in cazul in care eu locuiesc impreuna cu copilul in Spania pot solicita ... (vezi toată discuția)