avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare ca fotograf/fotoreporter diferente. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare ca fotograf/fotoreporter diferente. avantaje/dezavantaje

Buna ziua! Sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, la un ziar pe functia de fotograf. Am studii superioare in Jurnalism. Imi dau seama, acum, dupa doi ani, ca ar fi trebuit sa fiu angajat pe functia de fotoreporter. Am investigat putin si am gasit ca meseria de fotograf este in grupa majora 3 si cea de fotoreporter este in grupa majora 2. Puteti sa imi spuneti ce dezavantaje mi s-au adus prin incadrarea gresita in functia de fotograf? Puteti sa imi spuneti daca la pensie conteaza sa ai grupa 2 sau grupa 3? Si puteti sa imi mai spuneti ce avantaje a avut compania angajandu-ma pe functia de fotograf, in loc de functia de fotoreporter? Va multumesc! Alexandru
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 15 Martie 2017
Functia detinuta de-a lungul activitatii desfasurate nu conteaza la pensie, ci salariul pe care il aveti.

Nu exista avantaje/dezavantaje majore, decat doar ca nu ati acumulat vechime in functia respectiva.
multumesc pentru rasouns! functia nu conteaza la pensie, de acord. Dar grupa conteaza? intre grupa 2 si grupa 3 este vreo diferenta cand se calculeaza pensia? multumesc!
Grupele prevazute de COR nu conteaza, in schimb persoanele care au desfasurat activitate in fostele grupe de munca I sau II ori in conditii deosebite sau speciale de munca beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nivel studii poz. cor 243216 karl_holcroft karl_holcroft Bună seara, Postul de Analist servicii client cod 243216 prevede necesitatea deținerii de studii superioare?în anexa la fisa postului, cerință pentru ... (vezi toată discuția)
Legea 544 Andreila1 Andreila1 Salutari! Administrez un grup si o pagina pe facebook in care prezint situatia localitatii in care ma aflu si ma intrebam daca pot sa ma consider ... (vezi toată discuția)
Incadrare Vioreld Vioreld am un nou angajat care a muncit o viatza ca tehnician (devize), dar in C.O.R. nu exista decat operator devize. As vrea sa-l incadrez tot ca tehnician, ca ... (vezi toată discuția)