avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Casatorie cu un cetatean britanic
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Casatorie cu un cetatean britanic

Salutare.
Am mare nevoie de sfaturi utile de la Dvs. Problema sta in felul urmator: eu sunt cetatean roman,cu domiciliul in Romania,iar logodnica mea este cetatean britanic cu domiciliul in Anglia. Dorim sa ne casatorim si sa ramanem acolo(sa am dreptul de sedere) si nu stim cum sa procedam corect. As vrea sa stiu care visa ( Marriage Visa; Fiancee Visa,etc) ar fi cea mai oportuna in cazul nostru si de unde sa incepem; si in functie de tipul de Visa,unde ar trebui sa ne casatorim.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 18 Septembrie 2009
Conform dreptului international privat, casatoria este supus legilor statului unde a fost incheiata si inregistrata. Astfel, daca dumneavoastra va veti casatori in UK, casatoria dumneavoastra va fi supusa legilor UK.

Aceasta ar fi in avantajul dumneavoastra pentru obitnerea dreptului de sedere/cetateniei.

Interesati-va in UK cum se procedeaza pentru o astfel de casatorie cu cetatean strain.
Pentru oficierea casatoriei, este necesar ca viitorii soti sa aiba drept de sedere in Marea Britanie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean din honduras Alex29011987 Alex29011987 Va salut cu respect, numele meu este Alex, am varsta de 29 de ani, sunt cetatean roman stabilit in Marea Britanie nu demult timp. Am facut eu ce-am facut si ... (vezi toată discuția)
Calatorie in anglia Marian0189 Marian0189 Buna Ziua! am si eu o rugaminte mai sensibila. eu si Logodnica mea ne-am cununat la starea civila si tin sa precizez ca ea este Cetatean Filipinez. peste 10 ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean britanic si dreptul de sedere ContSters74714 ContSters74714 buna ziua.imi pare rau daca deschid din nou un subiect discutat,dar nu am gasit nimic ce ar putea sa ma lamureasca.logodnicul meu este cetatean britanic si ... (vezi toată discuția)