avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu cetatean din Honduras
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu cetatean din Honduras

Va salut cu respect, numele meu este Alex, am varsta de 29 de ani, sunt cetatean roman stabilit in Marea Britanie nu demult timp.
Am facut eu ce-am facut si m-am indragostit de o fata din America Centrala, mai exact Honduras.
Dupa ceva timp am hotarat sa ne mutam impreuna, de-aici apar problemele; am decis ca ar fi bine sa ne intalnim in Romania,sa trecem pe la starea civila apoi sa o iau cu mine in Marea Britanie, ne-am gandit ca daca ne casatorim va putea merge cu mine oriunde in Europa, nu a fost asa.
Am tot intrebat prin Romania diferite peroane pana am ajuns la Politia Imigrari si mi s-a spus ca daca ne casatorim o sa trebuiasca sa stau cu ea in Romania timp de un an pana va obtine un permis de sedere valabil 10 ani.
As dori o alta varianta, as vrea sa ma pot casatori cu ea pe teritoriul Marii Britanii, ar putea obtine viza in cateva luni, apoi ar veni aici, dar de aici...habar nu am ce anume ar trebui sa fac, va rog frumos sa ma ajutati, am nevoie de sfaturi, ce ar trebui sa fac, ce acte imi trebuiesc, ce acte arer trebui ea sa aduca, m-as putea casatori cu ea in tara ei apoi sa vin cu ea aici ca si 2 cetateni europeni? Am nevoie de sfaturile voastre.
Cel mai recent răspuns: pauneugen91 , utilizator 13:06, 31 Ianuarie 2018
Munciti si locuiti cu forme legale in Anglia? Daca da, va puteti casatori la primaria de care apartineti - despre acte intrebati direct la sursa.
Dupa casatorie certificatul britanic trebuie inscris la unul din consulatele noastre ca sa obtineti certificatul de casatorie romanesc. Aveti detalii aici:
[ link extern ]

Dupa ce obtineti certificatul de casatorie romanesc poate cere reintregirea familiei acolo, in Anglia. Gasiti informatii generale in acest link:
[ link extern ]
In privinta dreptului de calatorie si stabilire in UE: [ link extern ]

Atentie ca Marea Britanie ar putea in curand parasi UE.
Pana una alta Anglia este in UE. Sincer nu cred ca va iesi. Puteti sa incercati sa urgentati cu actele in sensul de a nu taragana cu oficierea casatoriei, dupa care depuneti actele pentru reintregirea familiei.
Salut Alex. Sunt in aceeasi situatie. Cum ai facut intr-un final? Multumesc frumos

Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza casatorie cu un cetatean strain. Mihai_Enica Mihai_Enica Buna ziua. Sunt cetatean roman, am o relatie de 9 luni cu o fata din filipine, care lucreaza in Arabia Saudita ca asistenta. Lucrez in Anglia, ca inginer de ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean britanic nickmatt nickmatt Salutare. Am mare nevoie de sfaturi utile de la Dvs. Problema sta in felul urmator: eu sunt cetatean roman,cu domiciliul in Romania,iar logodnica mea este ... (vezi toată discuția)