avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament

buna seara.am o intrebare daca bunici mei mi-au dat la notar apartamentul prin pastrarea de uz fruct pana la moartea lor (eu fiind am grija de ei pana la moartea lor)si eu fiind trecuta in contract ca nuda a imobilului ma pot ataca copii lor in instanta?#-o
Cel mai recent răspuns: ale2012 , utilizator 15:11, 15 Martie 2017
De ce va dati cu capul de pereti? :)
Ce inseamna ca v-au dat? Ati incheiat un contract de donatie, de vanzare cumparare, de intretinere?
Ca fapt divers, dreptul de uzufruct inseamna numai ca buncii pot folosi si locui in acel imobil pana la deces.
Uzufrucul, insa nu creaza obligatia dvs de a-i intretine (de a le asigura hrana, imbracaminte, incaltaminte, medicamente, ingrijire etc), ci doar ca nu ii lasati pe drumuri.
Daca nu respectati contractul, el poate fi desfacut. Insa, cum spunea si doamna notar mai sus, nu stim ce contract e ca sa va dam detalii.
contract de intretinere este si am obligatia de a-i intretine ,de a le asigura hrana, imbracaminte, incaltaminte, medicamente, ingrijire ... ect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu uzufruct viager Imola193 Imola193 Buna ziua. Ma numesc M.M. Domnule Avocat am citeva intrebari la dumneavoastra in legatura cu un Contract de Intretinere cu clauza de Uzufruct viager. Ma ... (vezi toată discuția)
Atacarea unui act de vanzare-cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, eu cu prietena mea (necasatoriti) am incheiat un contract de vz-cu uzufruct cu parintii ei pe casa care o detin acestia. Ne-am interesat si se pare ... (vezi toată discuția)