avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestarea si castigarea unui Proces Verbal in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestarea si castigarea unui Proces Verbal in conditii de bezna totala

Buna seara,

Pe 19.03.2016 am fost oprit si amendat cu 630 ron pentru viteza in interiorul localitatii, desi masina de politie inregistra o buna bucata de tronson in afara localitatii, deoarece era la maxim 50 de metrii de intrarea in localitate.

Agentul constatator a decis sa fiu amendat cu frumoasa suma de 630 de lei tinand cont ca "am incalcat legea" desi in interiorul localitatii eram in limita admisa de lege, in pozele pe care le veti regasi in link-ul de mai jos Politia "a omis" sa puna si restul imaginilor pe care eu le-am vazut la locul incidentului si anume vitezele de 56km / h respectiv 51km / h.

Poze/video/documentatie -> [ link extern ]

Am "atacat" PV-ul in instanta si dupa multe alte amanari avem in cele din urma un termen de judecata in 04.04.2017, dar dovezile prezentate de politie, in umila mea experienta sunt relativ nule, deoarece in momentul "incidentului" afara era bezna totala.
De asemenea in momentul incidentului cu mine in masina se aflau 2 martori, martori care-mi pot sustine integral povestea, in cele din urma adevarul.

Imi cer scuze, nu am vazut optiunea de atasament pe forum, am atasat documentatia digitala in link-ul de mai sus.

Am nevoie de ajutor tinant cont ca suntem in data de 14.03.2017, chit ca este el platit sau gratis, nu stiu cum si sub ce forma sa raspund la intampinarea primita de Politie, deoarece dansii au invocat tot felul de articole care "depasesc" experienta mea in acest domeniu. (documentatia este in format fizic, dar o pot digitaliza pentru informatii suplimentare)
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2017
JohnnyofRC, utilizator
Ceea ce dvs. numiţi "încăpăţânarea judecătorului de a vă deranja" este prevăzut în Codul de procedură civilă. Potrivit acestui act normativ, administrarea probelor, deci şi administrarea probei cu martori, se face în faţa instanţei de judecată sesizate, iar martorii sunt ascultaţi de către instanţă. Aceasta înseamnă că martorii trebuie să se prezinte în instanţă pentru a fi audiaţi.

În privinţa unui proces declanşat de el, reclamantul are drepturi, însă are şi obligaţii. El trebuie să îşi exercite drepturile şi să îşi îndeplinească obligaţiile exact aşa cum prevede Codul de procedură civilă, în caz contrar intervenind sancţiunile prevăzute de acesta.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2017
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Stimata doamna Pintea,

Ati inteles gresit, nu am o problema sa ma deplasez 700 de km pentru 10 minute in fata judecatorului datorita faptului ca avem un cod de procedura civila invechit si prost gandit, am o problema cu faptul ca urmatorul termen de judecata este cu 4 zile inaintea nuntii acestor oameni care au fost cu mine in masina.

Prin urmare sansele sa fiu prezent in data de 19.09 pentru urmatorul termen sunt destul de mici, tinand cont de faptul ca o nunta te solicita atat fizic cat si psihic si pe langa faptul ca vor fi morti de obositi dupa un asemenea drum si in saptamana nuntii lor, nu vreau nici sa-i duc buimaci de cap acolo, va dati seama sa ajungem la 9 dimineata, de la bucuresti la moinesti inseamna sa pleci la 4, 5 dimineata (noaptea) + ca toti muncim, deci va dati seama cam ce "deranj" trebuie sa alocam acestui proces simplu, proces care 95% este deja castigat deoarece politia in acest caz a "dovedit" faptul ca ceea ce a facut acel agent de Politie a fost un abuz.

Am o problema cu toata birocratia si prostul mers al lucrurilor si de asta sunt "deranjat" de aceasta situatie, atata tot. Va multumesc frumos pentru clarificari.
Aveti probleme cu tot ce va inconjoara insa vreti sa vi se faca dreptate. Dreptatea nu pica din cer. O cereti si va supuneti regulilor de procedura ale unui litigiu pentru a sustine cerera in contradictoriu, a depune probe si a sustine concluzii. Nu va luati avocat insa pierdeti vremea cu bla-bla-uri inutile, gratuit, unor consultanti juridici de pe acest site. Pe judecator nu-l intereseaza nuntile nimanui; pariu ca, daca era vorba de niste mii de euro, amanati si nunti si tot ... Intr-un stat de drept trebuie sa intelegem sa ne si comportam ca cetateni ai unui stat de drept; pretindem de la stat sa fie civilizat si noi tot ca neanderthalienii vrem sa functionam.
Stimata doamna Zoya,

Am spus eu cumva ca nu ma supun regulilor ?
Am consultat si un avocat in acest sens, insa dupa tot ce i-am povestit si aratat mi-a spus ca nu are ce sa faca pentru mine, pentru ca, cazul este ca si castigat, am cerut doar cateva opinii pe acest site si nimic mai mult.

Puneti pariu in necunostinta de cauza stimata doamna si presupuneti ca stiti ce fel de om sunt, lucru care pentru nivelul dvs. de educatie este putin penibil si in afara oricarui context al bunului simt. Nu stiu la cine va referiti cand mentionati cuvantul "neanderthalienii" dar sper ca remarca facuta nu este tot la adresa mea.

Am luat o amenda de 600 lei in orasul Moinesti, o amenda abuziva data de un om al legii care este recunoscut in acele parti ca fiind abuziv si plin de exces de zel, tot "bla-bla-ul acesta gratuit" m-a costat deja mai mult decat amenda initiala si ma va costa in continuare, dar stimata doamna, pentru dreptatea mea merg pana in panzele albe, chiar daca nu voi recupera niciodata banii investiti in acest proces.

Pe judecator ar trebui sa-l intereseze orice aspect legat de oamenii ale caror sorti le decide, pentru ca in cele din urma este pus in acea postura sa faca dreptate cantarind probe/fapte si alte lucruri de care tine cont profesia si natura acestuia ca si om al legii.

Nu am nevoie nici de parerile si nici de cuvintele dumneavoastra de slaba calitate, va rog sa va abtineti in a mai interveni in acest subiect, daca nu aveti nimic concret si de bun simt de mentionat, nu am nevoie de oameni toxici care au impresia ca "stiu ei mai bine" e plina tara de cunoscatori si experimentati.

Va doresc o zi frumoasa.
Ultima modificare: Joi, 1 Iunie 2017
JohnnyofRC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv contraventie editholivia editholivia buna ziua, pentru contestatrea unui proces verbal de contraventie, in ce HG sau act norativ gasesc articolul care spune ca pentru ca poza sa fie considerata ... (vezi toată discuția)
Pregătirea pentru a treia înfățișare la judecătorie pt contestarea procesului verbal Ionel firu Ionel firu Bună seara am făcut și eu contestație pt un proces verbal în care dnl polițist mi-a scris că ma luat cu aparatul radar cu o viteză de 115 km/h m-am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua aseara in jurul orei 20:00 am circulat pe un bulevard ... Andrei22a Andrei22a Buna ziua, Aseara in jurul orei 20:00 am circulat pe un bulevard cu 2 benzi. Eu eram pe banda 1 si in stanga mea pe banda 2 era alta masina, din fata a ... (vezi toată discuția)