Vreau sa vand un apartament pe care am un contract de donatie de la fiul meu. Cei de la banca mi-au pus problema ca copilul fiului meu poate contesta vanzarea si noul proprietar poate pierde apartamentul.
Ce acte se pot face ca vanzare sa mearga mai departe?
Momentan fiul meu nu are copiii. Fiul mu este interesat ca vanzarea sa mearga mai departe. Este dispus sa semneze orice act, sau sa faca orice dar sa vindem.
Dar legea e lege, si as vrea sa stiu ce acte trebuiesc aduse ca aceasta vanzare sa mearga mai departe. Astept URGENT un raspuns. Multumesc.
Contractul de donatie prezinta clauze speciale sau aparte?
In respectivul contract ,cati donatari figureaza?
In conditiile in care figurati ca unic proprietar al apartamentului ,in timpul vietii aveti dreptul sa dispuneti dupa propria vointa si interes de respectivul bun.
In conditiile in care fiul dvs consimte pentru vanzare,cand la momentul actual nu exista alt descendent ,invocarea posibilei contestatii a vanzarii de catre fiul inca nenascut, este fara relevanta.la momentul actual .
Este situatie similara cu drobul de sare.
Pentru competenta solutionare ,in baza contractului de donatie contactati notar
Multumesc pt raspuns.
Contractul nu are clauze speciale.
Un singur donator, unic proprietar.
Dar cum sa conving banca ca sa accepte actul. Vanzarea se face prin Prima Casa. Asta e problema.
Ce acte suplimentare putem face? Ce alte declaratii pe propria raspundere putem face?
Nu sunteti explicita referitor la interesul bancii ,in raport de actul de donatie care nu are relevanta in situatia in care dvs ca si unic proprietar consimtiti sa il vindeti.
Analizati cu atentie sporita situatia,inainte de a va alatura armatelor de persoane si de familii care regreta demersul intreprins pentru Prima Casa .
Sau pierdut valori financiare substantiale ,pentru care pagubitii deja au actionat autoritatile in instanta.
Banca nu vrea sa acorde imprumutul celui care vrea sa cumpere de la mine apartamentul ce l-am obtinut eu prin donatie de la fiul meu. Banca nu lasa dosarul sa mearga mai departe catre Fond.
Desi i-am criticat pe unii care se sperie la auzul cuvantului donatie, doar pentru ca nu stiu cu ce se mananca, trebuie sa admit ca in acest caz banca are dreptate.
Problema este acea ca fiul dvs. nu avea nici un copil la momentul incheierii contractului de donatie.
Nasterea unui copil al fiului dvs. (din casatorie, din afara casatoriei, nu conteaza cand, cum si cu cine, doar al lui sa fie: adica recunoscut sau cu paternitatea stabilita, ...fie si postum) duce la revocarea de drept a donatiei.
Actiunea in restituire a bunului donat (nu revocarea, pentru ca aceea se produce de drept, judecatorul doar o constata) se prescrie dupa 30 de ani de la nasterea copilului.
Pentru ca revocarea se produce in interesul copilului, ea nu poate fi inlaturata prin nici un fel de hartie pe care ar scrie-o in momentul de fata fiul dvs.