avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... An nevoie urgenta de un raspuns. Va rog.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

An nevoie urgenta de un raspuns. Va rog.

Vreau sa vand un apartament pe care am un contract de donatie de la fiul meu. Cei de la banca mi-au pus problema ca copilul fiului meu poate contesta vanzarea si noul proprietar poate pierde apartamentul.
Ce acte se pot face ca vanzare sa mearga mai departe?
Momentan fiul meu nu are copiii. Fiul mu este interesat ca vanzarea sa mearga mai departe. Este dispus sa semneze orice act, sau sa faca orice dar sa vindem.
Dar legea e lege, si as vrea sa stiu ce acte trebuiesc aduse ca aceasta vanzare sa mearga mai departe. Astept URGENT un raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 23:55, 19 Septembrie 2009
Oare un act de vanzare-cumparare intre dvs si fiul dvs avand ca obiect acest apartament ar rezolva problema?
Se vor pierde insa destui bani: costul acestei vanzari si impozitul de 2% datorat statului la urmatoarea vanzare ( catre cumparatorul cu Prima casa).
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
Florentina Mihaela, utilizator
In acest moment fiul nu mai este proprietar al apartamentului deci n-ar putea sa incheie un contract de vanzare cumparare care sa-l inlocuiasca pe cel de donatie.
Pentru asta proprietatea trebuie sa se intoarca la el.
O solutie ar fi sa cautati un alt cumparator care sa nu depinda de banca .
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
Iael, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparatorul nu mai doreste sa cumpere din cauza ca am act de donatie Mary_1980 Mary_1980 Buna ziua, Sunt la ultima etapa a vanzari, incheierea contractului de vanzare-cumparare dar cumparatorul nu mai doreste sa cumpere findca a auzit ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament obtinut prin donatie iftimemadi iftimemadi Buna ziua, Detin un apartament de 2 camere.Initial apartamentul a fost dobandit prin contract de vanzare cumparare de catre mine si sotul meu in procent de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil dobandit prin donatie bgdan bgdan Buna ziua, anul trecut am primit cu titlu de donatie un apartament de la tatal meu. Acum doresc sa-l vand pentru a-mi onstrui o casa, insa pe contractul de ... (vezi toată discuția)