avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt magazin haine
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt magazin haine

Buna. Acum 3 săptămâni a avut loc un incident. Am fost surprins la ieșirea dintr-un magazin din Mall cu o pereche de papuci în valoare de 130 de lei, care au declanșat alarma. Pe lângă acestia am avut cumpărat un bun al magazinului în valoare de 45 lei. Am recunoscut fapta si am asteptat politia care m-a ridicat si dus la secție unde am fost audiat în vederea intocmirii cercetării penale. Au găsit asupra mea un cutter pe care îl aveam din întâmplare. Voiam sa îl folosesc într-o zi anterioară si îl uitasem în geaca. Acel obiect a agravat toată situația, după părerea mea. Am declarat ca e un bun folosit pentru uz casnic, nicidecum pentru furt. Când am fost chemat a doua oara la secție pentru alte declarații, am recunoscut ca am vrut sa folosesc cutterul în alte scopuri. Polițistul a vrut sa stie ce m-a determinat sa fac acest lucru, iar eu i-am povestit despre anturajul în care m-am aflat în ultima perioada. La început nu voiam sa dau niciun fel de detalii, însă m-a presat, m-a amenințat ca îmi contactează părintii, liceul, îmi întocmește dosar penal.
Vreau sa adaug ca managerul magazinului a sugerat sa se înceapă urmărirea penală.
Polițistul m-a sfătuit sa vorbesc cu el sa isi retragă acuzația. Stiu ca magazinul nu are drept civil(or something), asa ca am ales sa nu agravez situația si nu am vorbit cu nimeni.
Al doilea polițist de la cea de a doua întâlnire nu mi-a spus nimic concret, a spus sa nu fiu negativist, însă nu stiu ce înseamnă asta pentru el. Am fost de acord sa-i dau informatii despre membrii grupului din care am făcut parte.
Întrebarea mea este: ce trebuie sa fac acum? Sa aștept ca procurorul sa decidă pedeapsa sau sa încerc sa fac ceva? Nu am posibilitatea angajării unui avocat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:57, 17 Martie 2017
Fiind minor veti scapa de cazier.
Incercati sa nu mai repeteti astfel de fapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt magazin Anonimous1217 Anonimous1217 Buna. Acum 3 săptămâni a avut loc un incident. Am sustras o pereche de papuci din Bershka în valoare de 130 de lei, pe lângă acestia am achiziționat o ... (vezi toată discuția)
Am mare nevoie de ajutorul d-voastra Kudos Kudos Bineiteles ca daca nu faceam o porcarie nu aveam nevoie de ajutor...Asadar..sa va zic patania mea.Intr-o seara ma plimbam cu prietena mea si cu inca 2 fete ... (vezi toată discuția)
Furt papuci - consecinte Petrepetrecere Petrepetrecere Sunt un baiat de 18 ani , am incercat sa sustrag o pereche de papuci in valoare de 110 lei dintr-un magazin cunoscut din mall ,a sunat alarma , m-au prins ... (vezi toată discuția)