avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt magazin

Buna. Acum 3 săptămâni a avut loc un incident. Am sustras o pereche de papuci din Bershka în valoare de 130 de lei, pe lângă acestia am achiziționat o bluza în valoare de 45 de lei. Am fost surprins la ieșirea din magazin de către agentul de paza, deoarece a sunat alarma. Am recunoscut fapta după care am asteptat politia care m-a ridicat si m-a dus la secție unde am fost audiat despre cele întâmplate. Polițistul mi-a sugerat sa vorbesc cu managerul magazinului, care a sugerat răspundere penală, însă cum magazinul nu are drept civil(or something) nu am vorbit cu nimeni, nedorind sa agravez situația. Pe lângă asta am avut asupra mea un cutter pe care îl aveam întâmplător în geaca. Recunosc ca am vrut sa îl folosesc pentru frauda, însă într-o zi anterioară. Acest lucru a agravat evident si mai mult situația. La audiere am declarat ca acest bun e folosit pentru uz casnic si nimic mai mult. A doua oara am fost chemat si interogat la sânge. Inițial nu voiam sa cooperez, însă am fost presat si amenințat ca o sa se anunțe părintii si liceul. Atunci am furnizat informații despre cum am intrat într-un anturaj prost si am dat detalii despre fiecare membru în parte. Polițistul nu a spus nimic concret, însă a spus sa nu fiu negativist cu ce va urma. Însă nu stiu cum sa interpretez asta.
Vreau sa adaug ca regret enorm ce am făcut, nu stiu dacă asta crede si procurorul, însă deschiderea dosarului penal îmi va afecta psihic întreaga viata, acum trecând prin perioada stresanta a examenelor. Nu am posibilitatea angajării unui avocat.
Ar trebui sa vorbesc cu managerul, dat fiind faptul ca e destul de târziu?
Ce probabilitate am sa primesc doar amenda administrativă? As vrea sa merg pe 100%, asa ca ce pot sa fac în privința asta?
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 08:31, 23 Martie 2017
Ca vrei sau nu parintii tot vor afla.
Mai bine discuta cu ei, spune-le ce prostie ai facut si te vor ajuta sa treci peste "incident" care este furt in toata regula. Avocatul nu il poti angaja tu dar o pot face parintii.
Implica-i si pe ei in problema, sa ajunga la un consens cu magazinul, astfel incat sa isi retraga plangerea. prejudiciul a fost recuperat dar ramane fapta.
Probabil esti in ultimul an de liceu din moment ce faci referire la examene, parintii pot apela la clementa managerului de magazin, ca iti poate afecta viitorul, ca nu ai minte nici cat un pui de gaina, si altele asemanatoare.
Dar cum spui ca ai si un anturaj beton nu te vad bine daca scapi cu bine din incercarea asta.
Asa ca discuta cu parintii, discutati cu tipul de la magazin, mergi si pe la biserica si roaga-te sa se renunte la urmarirea penala.
Apelati si la un avocat ptr ca nu e de gluma cu papucii.
Amenda administrativa se dispunea in vechea reglementare.
Acum este posibila o solutie de renuntare la urmarirea penala.
Impacarea cu magazinul nu o vad posibila.
Aceste multinationale agreaza acorduri de mediere cu inculpatii, in anumite conditii: sa nu fie recidivisti pe astfel de fapte si sa plateasca un cuantum de daune, stabilit de avocati in urma discutiilor cu mediatorul. Am mediat astfel de fapte cu astfel de persoane vatamate cu succes.

Un acord de mediere este o solutie 100% sigura, acordul de mediere semnat de mediator dvs si persoana vatamata fiind o cauza care inlatura raspunderea penala si duce la incetarea procesului penal(masura dispusa de procuror este clasarea). Nu veti avea cazier, ar fi ca si cum nu ati fi facut fapta.

Parintii trebuie anuntati pentru a va sustine in aceste demersuri. Va vor ierta, si mai bine sa stie de la dvs decat sa afle pe parcurs de prin vreo citatie pe care o veti primi acasa sau alt act procedural. Le explicati ca este doar un incident si ca nu se va mai intampla.
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2017
ILIE DORIN, Mediator
Bershka apartine companiei Inditex care este cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din Europa si deține printrea altele si mărcile Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, Zara Home etc, daca dvs sustineti ca aceste firme sunt dispuse sa incheie acorduri de mediere cu persoanele care au fost prinse furand, nu stiu ce sa mai spun...
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Furt magazin haine Anonimous1217 Anonimous1217 Buna. Acum 3 săptămâni a avut loc un incident. Am fost surprins la ieșirea dintr-un magazin din Mall cu o pereche de papuci în valoare de 130 de lei, care ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin, consecinte larisa04 larisa04 Buna.. imi este foarte rusine de ceea ce am facut si in acelasi timp foarte speriata.. am furat dintr-un magazin din mall niste haine.. eram cu o prietena atat ... (vezi toată discuția)