avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata ore suplimentare

Buna ziua,

lucrez intr-o multinationala si marea problema este ca se fac foarte multe ore suplimentare dar se platesc doar 32 conform legii.

de exemplu in ultimele 3 luni am inregistrat peste 50 de ore suplimentare dar au mi-au fost platite de fiecare data doar 32.

am rugamintea sa ma informati ce se poate face cu restul orelor care nu se platesc deoarece mi s-a adus la cunostinta ca, orele suplimentare ori se platesc ori se da ca si zi libera (dar in limita celor 32) dar pe mn ma intereseaza ce se intampla cu restul de ore, cele care trec de 32.

multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 15 Martie 2017
Buna ziua,
Conform art 122 CM munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite si doar daca angajatorul nu poate da liber va acorda spor la salariu(art 123 CM).
Intr-adevar un angajat nu poate efectua in medie mai mult de 8 ore suplimentare/saptamana , medie calculata la 4 luni de zile. Daca dvs efectuati lunar ore suplimentare peste limita stabilita, atunci nu vi se vor putea compensa niciodata, legal, aceste ore.
Se pot compensa doar prin "artificii fiscale".
Cel mai bine este sa sesizati ITM-ul cu privire la cest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare lucialuca lucialuca Angajatorul sustine ca orele suplimentare se platesc abia dupa 3 luni de la efectuarea lor. Este in concordanta cu Codul Muncii acest lucru? (vezi toată discuția)
Neplata orelor suplimentare prisacariuadi prisacariuadi Salutare, lucrez la o firma la care in decursul anului 2011 am facut foarte mult eore suplimentare.la inceput era bine(se plateau) apoi au inceput sa ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare sau recuperare EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Dacă am un salariat cu salariu brut de 2.000 lei care în luna ianuarie a prestat 192 ore din care 32 sunt suplimentare și doresc să îi dau ... (vezi toată discuția)