avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua,

Am divortat la notar si mai avem de facut partajul. Avem de impartit un imobil achizitionat prin credit ipotecar si cateva terenuri.
Daca mergem pe calea instantei si niciunul din soti nu vrea sa preia creditul ipotecar, ce poate decide instanta in acest caz? Mentionez ca eu ma incadrez sa-l preiau dar nu doresc acest lucru, iar sotia nu-l doreste.
Poate decide sa-l scoatem la vanzare de comun acord si sa achitam creditul si partea din bani ramasa sa o impartim?
Are cineva idee, ne baga in Biroul de credit si Centrala riscurilor bancare daca refuzam preluarea creditului si banca declara scadenta imediata a soldului?

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort phonearena phonearena Buna ziua, Am divortat la notar si mai avem de facut partajul. Avem de impartit un imobil achizitionat prin credit ipotecar si cateva terenuri. Daca ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament eu1983 eu1983 Buna ziua , Acum 3 ani am achizitionat un apartament prin prima casa . Avansul si alte cheltuieli cu luarea creditului , si lucrurile din casa au fost ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori, partaj marisus marisus doresc sa divortez din cauza neintelegerilor,avem doi copii 13 si 9 ani ,locuim intr-un apartament la care mai avem rate de achitat la banca,sotia nu doreste ... (vezi toată discuția)