avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Buna ziua,

Am divortat la notar si mai avem de facut partajul. Avem de impartit un imobil achizitionat prin credit ipotecar si cateva terenuri.
Daca mergem pe calea instantei si niciunul din soti nu vrea sa preia creditul ipotecar, ce poate decide instanta in acest caz? Mentionez ca eu ma incadrez sa-l preiau dar nu doresc acest lucru, iar sotia nu-l doreste.
Poate decide sa-l scoatem la vanzare de comun acord si sa achitam creditul si partea din bani ramasa sa o impartim?
Are cineva idee, ne baga in Biroul de credit si Centrala riscurilor bancare daca refuzam preluarea creditului si banca declara scadenta imediata a soldului?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2017
phonearena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:36, 16 Martie 2017
De ce nu-l dati in plata?
Este Prima casa. Nu merge.
Ciudat sa nu-l vrea niciunul, ati facut amandoi credit pentru el.
Incercati sa gasiti cu banca o solutie, nu stiu care prima casa e...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj phonearena phonearena Buna ziua, Am divortat la notar si mai avem de facut partajul. Avem de impartit un imobil achizitionat prin credit ipotecar si cateva terenuri. Daca ... (vezi toată discuția)
Partaj suplimentar sau executare silita? mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: o persoana introduce actiune de partaj pentru un imobil. I se atribuie imobilul si trebuie sa plateasca sulta compensatorie ... (vezi toată discuția)
Partaj nicolae_valentin nicolae_valentin eu si cu sotia mea am facut un imprumut cu ipoteca si cate un inprumut de nevoi personale ca sa construim o casa . in prezent eu platesc ratele de imprumut la ... (vezi toată discuția)