avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua! Ma numesc Ionita Paulica si va prezint urmatoarele: Anul trecut am intocmit actele de succesiune dupa decesul tatalui meu. Am optat pentru varianta 1/4 din masa succesorala - mama mea si 3/4 din masa succesorala pentru mine fiica decedatului (mentionez ca singura mostenitoare). Intrebarea mea este urmatoarea: pot schimba actul pentru a ceda totul in favoarea mamei mele... si daca da, cum trebuie sa procedez? Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra. O zi buna!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:53, 15 Martie 2017
Puteti vinde mamei cota dumneavoastra, nu puteti modifica certificatul de mostenitor
Buna ziua,
Veti putea DONA partea dumneavoastra mamei dar sa reveniti la succesiune, NU!
"am optat pentru varianta.." :)))
Potrivit Codului civil, era singura. Alta nu mai e. Asa se impart mostenirile intre mame si copii.
II faceti mamei o donatie pe cota dvs de 3/4 din masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,daca in urma parintilor decedati au ramas 3 mostenitori ... elenasuch elenasuch Buna ziua,daca in urma parintilor decedati au ramas 3 mostenitori la dezbaterea mostenirii pot ceda sau dona in favoarea sotiei mele sau a copiilor mei ?intai ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Locuiesc cu prietena în casa bunicilor ei decedați, a căror succesiune nu a fost dezbătută. aș vrea să investesc acolo, mi se poate dona casa fără acordul tuturor moștenitorilor? erikson96 erikson96 Buna ziua, as avea o nelamurire. Eu locuiesc cu prietena mea in casa parinteasca din partea mamei ei. Am vrea sa extindem si sa renovam casa dar in urma ... (vezi toată discuția)